Τοπικά

Έκτακτη συνεδρίαση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Δυτικής Αχαΐας για τις πλημμύρες

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η Δημοτική Τοπική Οργάνωση (ΔΗΜ.Τ.Ο.) της ΝΔ στη Δυτική Αχαΐα, πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021, στην Κάτω Αχαΐα με θέμα συζήτησης τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.

Στη συνεδρίαση παρευρέθηκαν: οι βουλευτές Αχαΐας ΝΔ, Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας, Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας & Ιονίων Νήσων, Νίκος Γιαννούρης, η Συντονίστρια Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Πλώτα, ο Πρόεδρος ΔΕΕΠ Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης, το τακτικό μέλος της ΔΕΕΠ Αχαΐας Ρήγας Θανασάς, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Δυτικής Αχαΐας Γιώργος Βεσκούκης και σύσσωμη η Δημοτική Τοπική Επιτροπή με τα τακτικά μέλη της.

Ο Αναπληρωτής Γραμματέας ανέφερε ότι η Γραμματεία Οργανωτικού θα στηρίζει με ιδιαίτερη χαρά κάθε ανάλογη δράση της ΔΗΜ.ΤΟ. που αναδεικνύει τα προβλήματα της τοπικής κοινωνίας και υπό την αιγίδα της θα ενδυναμώνεται ο ρόλος των κομματικών οργάνων και θεσμών.

Ο πρόεδρος των αγροτών χαιρέτησε την πρωτοβουλία αυτή, της νεοσύστατης Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ, των μελών της και του προέδρου της Βασίλη Κανελλόπουλου, που δείχνουν το ενδιαφέρον τους για την τοπική κοινωνία και φανερώνουν έμπρακτα τη βούλησή τους για την επίλυση σύγχρονων αλλά και χρόνιων προβλημάτων.

Μετά την εκτενή παρουσίαση όλων των αιτημάτων τους, με γνώμονα την επιστολή που παρέδωσε ο αγροτικός σύλλογος πρόσφατα, στον Υπουργό Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, και αφορά στα κυριότερα αιτήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής, ακολούθησε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στην περιοχή.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που παρέδωσε ο πρόεδρος του αγροτικού συλλόγου αποφασίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ομόφωνα, να ανατεθεί στον πρόεδρο ΔΕΕΠ Ν. Αχαΐας, ο προγραμματισμός συνάντησης, το συντομότερο δυνατόν, με τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, με σκοπό να μεταβεί αντιπροσωπεία του οργανωτικού του Νομού Αχαΐας στην Αθήνα, μαζί με τους βουλευτές και εκπρόσωπο του συλλόγου αγροτών, όπου θα τεθούν υπόψη των υπουργών τα παρακάτω αιτήματα των παραγωγών μας, που απαιτούν την άμεση ικανοποίησή τους:

1. Άμεση κορωνοενίσχυση στα οινοποιήσιμα σταφύλια για την χρονική περίοδο 2020, λόγω μείωσης των τιμών κατά 50% σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (εξαιτίας COVID –19).

2. Μείωση του κόστους παραγωγής (πετρέλαιο, αγροτικό ρεύμα, αγροτικά εφόδια, ζωοτροφές, εργάτες γης).
“Ως Τοπική Οργάνωση της ΝΔ, εκφράζουμε την ευχαριστία μας σε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, στους βουλευτές, στον Αναπληρωτή Γραμματέα, στη Συντονίστρια Δυτ. Ελλάδας, στον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Αχαΐας, στον πρόεδρο των αγροτών, οι οποίοι με την παρουσία, τις παρεμβάσεις – προτάσεις τους γίνονται αρωγοί και συνεργάτες μας στην πορεία ανάπτυξης της δυτικής Αχαΐας.

Όπως υποσχεθήκαμε και προεκλογικά η ΔΗΜ.ΤΟ. θα είναι παρούσα σε κάθε δράση και ενέργεια που αποσκοπεί στο κοινό καλό και στην επίλυση προβλημάτων σε όλους τους τομείς της οικονομίας, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος”, ανέφερε ο κ. Κανελλόπουλος.