Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Βιωματικά εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού παιδιών ηλικίας 3 έως 6 ετών, εμπνευσμένα από την παιδαγωγική μέθοδο της Μαρία Μοντεσσόρι

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με βάση την αρχή ότι η γνώση κατακτάται από τα παιδιά, όταν αυτά έχουν την ελευθερία να δράσουν και να κινηθούν σε ένα προετοιμασμένο περιβάλλον που ενθαρρύνει την ανάπτυξη τους, δημιουργήσαμε τα βιωματικά εργαστήρια «MONTESSORI PLAY», για να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο μάθησης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης.

Το θεατρικό, το αισθητηριακό (sensory) αλλά και το ελεύθερο κινητικό παιχνίδι εφαρμόζεται ως μέσο επικοινωνίας, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας σε κάθε εργαστήριο, με σκοπό να αποτυπώσει στις καρδιές των παιδιών το συναίσθημα της χαράς και της ευχαρίστησης έπειτα από κάθε μας συνάντηση.

Τα εργαστήρια πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στις 11:30 με 12:45 (διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά). Ο μέγιστος αριθμός ανά τμήμα είναι 12 έως 15 παιδιά ανάλογα και την ηλικία, υπό την καθοδήγηση 2 εκπαιδευτικών (νηπιαγωγών).

Στη σελίδα μας στο Facebook (Δραστηριότητες για Παιδιά) μπορείτε να δείτε φωτογραφικό υλικό από τις δραστηριότητες μας και βίντεο από τα προηγούμενα εργαστήρια.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται είτε τηλεφωνικά στο 6949905357 (Ασπασία Αλεξανδροπούλου) ή μέσω συμπλήρωσης της φόρμας που δημιουργείται κάθε Δευτέρα για το εργαστήριο του επόμενου Σαββάτου και αναρτάται στη σελίδα μας στο Facebook.

Οι θεματικές των προηγούμενων εργαστηρίων ήταν οι εξής:

  • 1ο εργαστήριο: Η βροχή
  • 2ο εργαστήριο: Η ελιά
  • 3ο εργαστήριο: Ο χειμώνας (χειμωνιάτικα ρούχα – χιόνι)
  • 4ο εργαστήριο: Το χριστουγεννιάτικο δέντρο

Στο επόμενο εργαστήριο το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου το θέμα μας θα είναι ο Άγιος Βασίλης (γράμμα στον Άγιο Βασίλη, τάισε τον Άγιο Βασίλη, καλικαντζαράκια, αφήγηση παραμυθιού κ.α.)

Τα χριστούγεννα θα λειτουργήσει ειδικό πρωινό τμήμα φύλαξης και απασχόλησης.

✨ ✨
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ
8 μέρες χαράς
❤Δημιουργική απασχόληση και υπεύθυνη φύλαξη παιδιών❤
27 – 30 Δεκεμβρίου 2021
&
3,4,5 & 7 Ιανουαρίου 2022
✨Σε έναν ειδικά διαμορφωμένο και ζεστό χώρο τα παιδιά σας θα περάσουν τα πιο όμορφα πρωινά των χριστουγεννιάτικων διακοπών τους, με ασφάλεια και πολύ παιχνίδι.
✔️Μπορούν να συμμετάσχουν παιδιά ηλικίας 4 έως 6 ετών.
‼️Περιορισμένος αριθμός θέσεων ‼️
⚠️ απαραίτητη η προκράτηση θέσης. ⚠️

Κ.Δ.Α.Π. Φίταθλον

Υπεύθυνη υλοποίησης Προγράμματος:

Ασπασία Αλεξανδροπούλου, Νηπιαγωγός, Δημιουργός εκπαιδευτικού υλικού – Μοντεσσοριανού, διατήρηση σελίδας εκπαιδευτικού περιεχομένου στο Facebook: Δραστηριότητες για Παιδιά (@activitiesforkids.aspa).