Τοπικά

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας για την απογραφή του πληθυσμού

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στη συνεδρίασή του της 8ης Νοεμβρίου 2021 αφού άκουσε την εισήγηση του Δημάρχου αλλά και τις παρεμβάσεις μελών του Σώματος σχετικά με την επικείμενη γενική απογραφή του πληθυσμού ομόφωνα εγκρίνει το παρακάτω ψήφισμα:

«Από τον πληθυσμό που θα απογραφεί στο Δήμο μας εξαρτώνται μια σειρά από κρίσιμα μεγέθη. Με βάση τον πληθυσμό προκύπτουν οι επιχορηγήσεις προς το Δήμο μέσω των ΚΑΠ, με βάση τον πληθυσμό προκύπτουν οι κατανομές προσωπικού, με βάση τον πληθυσμό προκύπτουν οι εντάξεις έργων σε προγράμματα όπως το «Αντώνης Τρίτσης». Τέλος, η δύναμη που έχει η φωνή ενός Δήμου είναι ευθέως συναρτημένη προς το μέγεθός του.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση προς όλους τους δημότες να πάρουν μέρος στην απογραφή και να απογραφούν κανονικά. Κάθε δημότης που δεν απογραφεί είναι ένα πλήγμα στο Δήμο μας. Το Δημοτικό Συμβούλιο απευθύνει επίσης έκκληση προς τους συνδημότες που ζουν εκτός Δήμου, να απογραφούν στο Δήμο μας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο προτρέπει τη δημοτικής αρχή να θέσει όλες τις δυνάμεις της στην υπηρεσία των απογραφέων της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο καλεί όλους τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να ασχοληθούν ενεργά με τη απογραφή, να βοηθήσουν τους απογραφείς και να καλέσουν όλους τους συγχωριανούς τους να απογραφούν.

Η μάχη της απογραφής πρέπει να κερδηθεί».