Τοπικά

Η Πάτρα τιμά σήμερα την επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου- Δύο πορείες

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων στην Ηρώων Πολυτεχνείου, κατάθεση στεφάνων στην Παλαιά Ασφάλεια στην Κανακάρη και στο Παράρτημα και δύο πορείες, το απόγευμα, η Πάτρα τιμά σήμερα την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα, το πρωί από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος θα πραγματοποιηθούν οι εξής εκδηλώσεις:

-11.00 πμ: Επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων (Ηρώων Πολυτεχνείου & Δημοκρατίας, Τερψιθέα), από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου – Δυτικής Ελλάδος & Ιονίου, όπως επίσης εκπροσώπους τοπικών αρχών και φορέων.

– 11.30 πμ: Κατάθεση στεφάνων στην παλαιά Ασφάλεια (οδός Κανακάρη).

– 13.00: Στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα γίνουν ομιλίες με την φροντίδα των Διευθυντών.

Αντίστοιχα, σε όλα τα σχολεία σήμερα θα γίνουν επίκαιρες ομιλίες και εκδηλώσεις.

Η Δημοτική Αρχή  της Πάτρας τιμώντας την εξέγερση των φοιτητών και του λαού της Πάτρας, τον Νοέμβρη του 1973, θα καταθέσει σήμερα στις 10.30 το πρωί στεφάνι στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια στην παλαιά Ασφάλεια, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας και συγκεκριμένα στις 5 μ.μ., θα συμμετάσχει, στη συγκέντρωση και την πορεία που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο της Πάτρας, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης.

Να σημειωθεί πως το απόγευμα έχουν προγραμματιστεί δύο πορείες. Η πρώτη από το Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 5 μ.μ. με αφετηρία την πλατεία Εθνικής Αντίστασης και η δεύτερη στις 6 μ.μ. με σημείο εκκίνησης το πρώην Παράρτημα στην οδό Κορίνθου.