Τοπικά

“Κινητικότητα” στη Δυτική Αχαΐα εν όψει των δημοτικών εκλογών

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν πως είναι πρόωρες οι συζητήσεις για τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2023, ωστόσο οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας φαίνεται πως έχουν ανοίξει το δρόμο για την ενεργοποίηση ομάδων ή ανθρώπων που επιδιώκουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δημοτικά πράγματα, συμβάλλοντας στην άρση των αδιεξόδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή την περίοδο είναι έντονες οι ζυμώσεις τόσο εντός των υφιστάμενων δημοτικών σχημάτων, όσο και εκτός. Η δυστοκία που παρατηρείται εδώ και καιρό στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας να αναδείξει τον νέο επικεφαλής της, μετά την απόφαση του πρώην δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, Χρ. Νικολάου να αποσυρθεί έχει προκαλέσει “κόπωση” και αδιαφορία σε αρκετά στελέχη της, εξαιτίας των χρονοβόρων και ατέρμονων εσωτερικών διαδικασιών, ενώ το “κενό” που έχει δημιουργηθεί επιχειρεί να καλύψει ο νυν Δήμαρχος, με μετεγγραφές στελεχών, που προκαλούν όμως κλυδωνισμούς στη δική του παράταξη. Δηλαδή, ο κ. Μυλωνάς φαίνεται πως ειδικά αυτή την περίοδο “κάνει κερδίζει και κάτι χάνει…”.

Την ίδια ώρα, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως μία ομάδα νέων – ηλιακά και αυτοδιοικητικά- ανθρώπων που έχει αποφασίσει να… δράσει για το καλό του τόπου τους, παρουσιάζει όχι μόνο έντονη κινητικότητα, αλλά και αποδοχή σ’ ένα ανεπίσημο επί της ουσίας προσκλητήριο που προέκυψε μετά τον έντονο προβληματισμό τους για την τύχη και το μέλλον του Δήμου τους.

Σε κοινό βηματισμό και έχοντας τις ίδιες αγωνίες και “θέλω” για την περιοχή τους, επιχειρούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο το επόμενο χρονικό διάστημα, με καίριες παρεμβάσεις τους, προετοιμάζοντας με αυτό τον τρόπο το έδαφος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023.