Τοπικά

Κάτω Αχαΐα: Πεζοδρόμηση της 25ης Μαρτίου, απαγόρευση στάθμευσης στις πλατείες και χρόνοι φορτοεκφόρτωσης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Πολύωρη αλλά καρποφόρα υπήρξε η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία εισήχθη προς έγκριση ο κανονισμός κυκλοφοριακών ρυθμίσεων καθώς και η επικαιροποίηση του κανονισμού διαχείρισης κοινόχρηστων χώρων στην Κάτω Αχαΐα.

Πρόκειται για ένα εκτεταμένο σύνολο παρεμβάσεων που αφορούν την κυκλοφορία, τη στάση, τη στάθμευση, τις πεζοδρομήσεις και τις μονοδρομήσεις και καλύπτει ολόκληρη την Κάτω Αχαΐα με έμφαση στο κέντρο της.

Στις σχετικές ρυθμίσεις, μεταξύ άλλων και εντελώς ενδεικτικά, προβλέπονται η πεζοδρόμηση της 25 ης Μαρτίου, η απαγόρευση της στάθμευσης στις πλατείες, ρυθμίσεις για τους χώρους και τους χρόνους φορτοεκφόρτωσης εμπορευμάτων, θέσεις στάθμευσης για ΑμΕΑ αλλά και η ενοποίηση των πλατειών Δημοκρατίας και Παπαγιαννοπούλου με πεζόδρομο που θα τις συνδέει.

Σημειώνεται ότι κάθε κυκλοφοριακή ρύθμιση προκειμένου να ισχύσει προϋποθέτει και την αντίστοιχη σήμανση, κάτι που σε πρώτη φάση θα καταβληθεί προσπάθεια να ολοκληρωθεί για το κέντρο της Κάτω Αχαΐας.

“Oλοκληρώσαμε μια μακροχρόνια και επίπονη προσπάθεια» ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Σπύρος Μυλωνάς και συνέχισε: «Ένα από τα στοιχεία που ορίζουν την καθημερινή μας ζωή στην Κάτω Αχαΐα είναι οι συνθήκες κυκλοφοριακής αταξίας που επιβαρύνει όλους. Έχουμε πλέον στη διάθεσή μας ένα συνεκτικό και πλήρη κανονισμό κυκλοφορίας τον οποίο και θα θέσουμε σε εφαρμογή προκειμένου να υπάρξουν ρυθμίσεις που θα ισχύουν για όλους και ταυτόχρονα να προωθήσουμε κανόνες βιώσιμης κινητικότητας ώστε να δώσουμε στην Κάτω Αχαΐα χαρακτηριστικά σύγχρονης πόλης» κατέληξε ο Σπύρος Μυλωνάς.