Ελλάδα

Έρχεται ο “Μπάλλος” με καταιγίδες και χαλάζι

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ο καιρός σήμερα με την κακοκαιρία «Μπάλλος» να είναι καθ’ οδόν, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ):

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και βελτίωση του καιρού.Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά προβλέπεται βελτιωμένος καιρός όμως τοπικές βροχές θα σημειωθούν βαθμιαία από τα δυτικά, που το απόγευμα θα ενταθούν και βαθμιαία στη δυτική Ελλάδα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες έως 5 μποφόρ. Από το μεσημέρι θα στραφούν βαθμιαία σε νότιους νοτιοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Αναλυτική πρόγνωση

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ, με τάση περαιτέρω ενίσχυσης τη νύχτα.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.