Τοπικά

Αναλαμβάνει και επίσημα πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ ο Παναγιώτης Κουνάβης

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στη θέση του προέδρου της ΔΕΥΑΔ εξελέγη ο δημοτικός σύμβουλος, Παναγιώτης Κουνάβης κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας.

Αμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Κουνάβης δήλωσε πως “μετά από πρόταση του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας Σπύρου Μυλωνά, (Σπυρος Μυλωνας) την οποία με αίσθημα ύψιστης ευθύνης αποδέχτηκα  αλλά και την επικύρωσή της απόψε, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας, αναλαμβάνω την προεδρία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Δυμαίων.

Σε μια εποχή έντονων κλιματικών αλλαγών η ΔΕΥΑ Δυμαίων, καλείται να διαχειριστεί και να εξασφαλίσει  με επάρκεια ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το νερό. Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες που υπάρχουν είναι πολλές. Πριν δυο χρόνια η σημερινή δημοτική αρχή, ξεκίνησε έναν αγώνα με στόχο η ΔΕΥΑΔ να μπορέσει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στην αποστολή της. Είναι μια δύσκολη προσπάθεια κατά την οποία πολλά λύθηκαν, πολλά δρομολογήθηκαν αλλά και αρκετά είναι εκείνα που πρέπει γρήγορα να ξεπεραστούν, αφού πρόκειται για προβλήματα και παθογένειες που προϋπήρχαν της ίδρυσης της ΔΕΥΑΔ ,ενώ άλλα δημιουργήθηκαν και κατά την δεκαετή σχεδόν λειτουργία της.

Η αύξηση της εισπραξιμότητας, η έγκαιρη, τακτική  και αξιόπιστη έκδοση των λογαριασμών, η εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας πόσιμου νερού σε όλους τους δημότες και κατοίκους της Δυτικής Αχαΐας, η χρηστή διοίκηση, η έγκαιρη παρέμβαση των συνεργείων στα προβλήματα και τις βλάβες, η εξασφάλιση της αδιάλειπτης λειτουργίας των εγκαταστάσεων, η επέκταση των δικτύων και η ισοσκέλιση των οικονομικών αποτελεσμάτων, είναι μερικά από τα προβλήματα και τις προκλήσεις που υπάρχουν και καλείται η διοίκηση της ΔΕΥΑΔ να επιλύσει.

Η ολοκλήρωση της σύνδεσης του φράγματος του Πείρου με τα τοπικά διαμερίσματα του Δήμου μας αλλά και η επέκταση του φράγματος του Πηνειού στη Δυτική Αχαΐα, ιδιαίτερα στη δημοτική ενότητα του Λαρισσού, αποτελούν υψίστης σημασίας έργα για την Δυτική Αχαΐα και βρίσκονται πολύ ψηλά, στην καθημερινή ατζέντα τόσο του Δήμαρχου όσο και του δημοτικού συμβούλιου.
Σε όλα τα παραπάνω, η κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και κάθε συνάδελφος, είμαι βέβαιος πως έχουν να καταθέσουν και προτάσεις  και απόψεις, τις οποίες ως πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ  έχω  το καθήκον και την υποχρέωση στη διάρκεια της θητείας μου  να τις ακούσω και θα το πράξω. Παράλληλα γνωρίζω πως οι εργαζόμενοι της δημοτικής επιχείρησης, δίνουν και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους προκειμένου η ΔΕΥΑΔ να μπορέσει να ανταποκρίνεται στις καθημερινές ανάγκες των δημοτών και να ατενίζει το μέλλον  με αισιοδοξία.

Με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων μου, θα ήθελα  επίσης να αναφερθώ στον απερχόμενο πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ, συνάδελφο Θανάση Πουλίδα,(θανασης πουλιδας), να τον συγχαρώ για την άοκνη προσπάθεια που κατέβαλε τα δυο προηγούμενα χρόνια από τη θέση του προέδρου, προσπάθεια που έγινε σε μια περίοδο ιδιαίτερη για την ΔΕΥΑΔ, αλλά και να του ευχηθώ παράλληλα, καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους που απόψε ενέκριναν την πρόταση του δημάρχου για τον πρόσωπό μου.

Αγαπητοί συνδημότες,

Η διαφύλαξη και η διαχείριση των υδάτινων πόρων είναι καθήκον όλων μας  που απορρέει από το μέλλον. Ένα βιώσιμο μέλλον όμως, απαιτεί και αλλαγή νοοτροπιών με τις οποίες αντιλαμβανόμαστε, χρησιμοποιούμε και διαχειριζόμαστε το υπέρτατο κοινό αγαθό που είναι το νερό. Αν δεν αποδεχτούμε ότι τα υδάτινα αποθέματα δεν είναι απεριόριστα, δεν θα μεταβούμε από την εποχή της σπατάλης των υδάτινων αποθεμάτων, στην εποχή της αειφορίας. Σε αυτή την προσπάθεια, σας καλώ να συμμετάσχετε ενεργά και να συμβάλετε, ώστε να τροφοδοτείται δίκαια και με πόσιμο νερό κάθε δημοτικό διαμέρισμα. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, η επίτευξη αυτού του στόχου απαιτεί την πιστή τήρηση του Κανονισμού Ύδρευσης από όλους μας με βάση τον οποίο, το νερό από τα δίκτυα της ΔΕΥΑΔ  χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανάγκες ύδρευσης. Παράλληλα, η τακτική  έκδοση των λογαριασμών μαζί με την  εξόφλησή τους, αποτελούν μονόδρομο για την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της δημοτικής επιχείρησης.

Η διαχείριση του νερού και η αντιμετώπιση των προβλημάτων απαιτούν πλήρη, άμεση ενημέρωση και αρμονική συνεργασία ΔΕΥΑΔ και καταναλωτών. Το νερό είναι φυσικό αγαθό που ανήκει εξίσου στις σημερινές αλλά και τις μελλοντικές γενιές αυτού του τόπου και έχουμε την υποχρέωση να το διαφυλάξουμε. Με θέληση, κατανόηση, υπευθυνότητα  και πολλή δουλειά, μαζί, μπορούμε να υλοποιήσουμε το όραμα της ΔΕΥΑ Δυμαίων που είναι: ασφαλές, υγιεινό καθαρό νερό για όλους όχι μονό σήμερα, αλλά και για τις επόμενες γενιές!”.