Τοπικά

Με επιτυχία η εκδήλωση της “Ερυθρά Γαία” για τη μεσογειακή διατροφή

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής”, μια υπέροχη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην “Ελαία” Ρίον Πατρών, το απόγευμα της Δευτέρας 18/10/21.

Πρόκειται για εκδήλωση που διοργάνωσε ο σύλλογος “ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ” με την στήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και με θέμα την “Μεσογειακή Διατροφή- Υγεία και Ευεξία”.
Διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως η Τσιχλιά Τζίνα Κλινική Διαιτολόγος -Διατροφολόγος, η Μπαρλίγκα Θεοδώρα Πλαστικός Χειρουργός, ο Πανίτσας Χρήστος Γεωλόγος – Ιδιοκτήτης Ελαιοτριβείου και η Δικηγόρος Μουγκογιάννη Αθηνά, εισηγήθηκαν τόσο για το διατροφικό μοτίβο της Μεσογειακής Διατροφής και το πώς συσχετίζεται με την Πρόληψη και Προστασία του ανθρώπινου οργανισμού όσο και για η σχέση της με την Ελιά και το χρυσαφένιο υγρό του Ομήρου μέσα στον χρόνο.
Η εκδήλωση έκλεισε μετά μουσικής από το Σύνολο Μουσικής Δημιουργίας “Ευήκοον Μέλος” και την εξαίσια φωνή της Μαρουτσέλα Γασπαρινάτου, ενώ οι παρευρισκόμενοι γεύθηκαν εδέσματα από γεύσεις και αρώματα της ελιάς και του ελαιολάδου.
Σύσσωμο το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί θερμά:
– την Περιφέρεια Δ. Ελλάδος
– την Εταιρεία Liofyllo για την πανέμορφη δημιουργία από bio-συγκολλητικές ουσίες και ανακυκλωμένα φύλλα ελιάς, που πρόσφερε η πρόεδρος του συλλόγου στον Αντιπεριφερειάρχη κ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΜΠΟΝΑΝΟ
– και όλους τους Δωροθέτες.