Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων Τοπικά

Εγκαινιάστηκε το σύγχρονο ελαιοτριβείο του Νίκου Πανίτσα στα Καραμεσινέικα, παρουσία του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τεχνογνωσία, τεχνολογία αιχμής και  εμπειρία δεκαετιών συναντώνται στο ελαιοτριβείο «Πανίτσας» που εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 11 Οκτωβρίου 2021 παρουσία πλήθος κόσμου αλλά και του προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου στα Καραμεσινέικα του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. 

Πρόκειται για μία από τις πλέον σύγχρονες μονάδες που στόχο έχει την παραγωγή ποιοτικού ελαιολάδου, διατηρώντας όλα τα εξαιρετικά του χαρακτηριστικά, μιας και η όλη διαδικασία γίνεται με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες.  Είναι μια πρότυπη μονάδα που έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα καθώς από τη μια κάνει πιο σύντομο το χρόνο επεξεργασίας, από την άλλη αφήνει ένα εξαιρετικά ποιοτικό προϊόν και ένα καθαρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

«Σας ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας που μας στηρίξατε στο νέο μας ξεκίνημα στο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στη νέα μας έδρα, που μεταφέραμε πέρυσι την επιχείρησή μας, στα Καραμεσινέικα Αχαΐας. Ελπίζουμε και φέτος να ανταποκριθείτε  στο κάλεσμά μας κι εμείς από την πλευρά μας υποσχόμαστε να εργαστούμε με γνώμονα την ποιότητα των υπηρεσιών που σας παρέχουμε», τόνισε κατά την ομιλία του ο Χρήστος Πανίτσας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος αφού έδωσε θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Πανίτσα για την επιτυχημένη του πορεία  όλα αυτά τα χρόνια στο χώρο, ευχήθηκε καλή δύναμη στον ίδιο και στην οικογένειά του και για τα επόμενα χρόνια τονίζοντας ότι είναι μια μονάδα που έρχεται να προσθέσει στην αγροτική οικονομία και την παραγωγική δυναμική της περιοχή. Επίσης, ο κ. Λυκουρένζτος  αναφέρθηκε στα νέα βήματα του ΕΛΓΑ ενημερώνοντας τους αγρότες ότι πλέον προχωρά ο Οργανισμός με μεγαλύτερη ευελιξία και αποτελεσματικότητα με στόχο να πληρώνεται σε μια δόση το 100% των αποζημιώσεων αναφέροντας ότι όντως φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω των έντονων φυσικών φαινομένων.  Στη συνέχεια απευθυνόμενος στους νέους είπε να μη διστάζουν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα και να εκμεταλλευτούν τα νέα προγράμματα που δίνει η πολιτεία.

Να σημειώσουμε ότι μετά τα εγκαίνια αρκετοί δοκίμασαν ελαιόλαδο, νόστιμα εδέσματα, ενώ μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσωνας Φωτήλας και  Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκης Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του ΟΛΠΑ Παναγιώτης Τσώνης, ο πρώην Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας,  ο πρώην δήμαρχος Διονύσιος Γκοτσούλιας, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, οι επιχειρηματίες Νίκος Καρακίστος και Αντώνης Κουνάβης,  καθώς επίσης παραγωγοί και εκπρόσωποι εμπορικών επιχειρήσεων ελαιολάδου.