Τοπικά

Εγκρίθηκε η εκβάθυνση του λιμανιού των Αλυκών

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το γραφικό λιμανάκι των Αλυκών, από το οποίο εξυπηρετούνται καθημερινά μικρά καΐκια, αλλά και αλιευτικά σκάφη φαίνεται να βρίσκει λύση.

Πρόκειται για την εκβάθυνση του λιμανιού, η οποία και σύμφωνα με πληροφορίες πήρε το «πράσινο φως» από τη Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για τους επαγγελματίες αλιείς της περιοχής, οι οποίοι λόγω του μικρού βάθους στην είσοδο του λιμανιού, αρκετές φορές αδυνατούσαν να το προσεγγίσουν ή προκαλούνταν ζημιές στα καΐκια τους.

Το πρόβλημα έγινε ακόμη πιο έντονο μετά και τις πρόσφατες ζημιές από την καθίζηση που σημειώθηκε στο κράσπεδο του λιμανιού πριν από μερικούς μήνες.

Ωστόσο μετά από συνεχείς πιέσεις, φαίνεται πως το έργο δρομολογείται. Να σημειωθεί, πως για την εκβάθυνση του λιμανιού έδωσε προσωπική «μάχη» ο αντιπεριφερειάρχης, Φωκίωνας Ζαΐμης και ο συνεργάτης του, Δημήτρης Μπαρμπούνης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή επισκέφθηκαν την περιοχή και μετά από συζητήσεις που είχαν με τους επαγγελματίες, τους κατοίκους, αλλά και τους εκπροσώπους του Δήμου αποφάσισαν από κοινού να ασκήσουν πιέσεις, ώστε να γίνει το πρώτο βήμα και να προχωρήσει το έργο.

Τελικά, η Διεύθυνση Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών ενέκρινε το έργο με χρηματοδότηση 20.000 ευρώ και πλέον απομένει η υποβολή του τεχνικού δελτίου από την Περιφέρεια.

Πρόκειται για το έργο «Αποκατάσταση λειτουργικών βαθών λιμένα Αλυκών του Δήμου Δυτικής Αχαΐας».