Τοπικά

Κάηκαν σπίτια στη Ζήρια – Κλειστή η Εθνική Οδός

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το χωριό κάηκε, όπου πέρασε η φωτιά δεν άφησε τίποτα, έχουν καεί πολλά σπίτια. Δεν έχω προλάβει να γυρίσω το χωριό όλο γιατί η φωτιά συνεχίζει και καίει. Όπου μπορούσα πήγα και είδα. Εδώ που είμαι υπάρχει μια κύρια κατοικία που έχει καεί μαζί με τα διπλάνα της σπίτια. Πρέπει να είναι περισσότερα από 10 σπίτια κατεστραμμένα. Έχουν κάει παραπολλές ελιές. Από όσο ξέρω δεν έχουμε κάποιον τραυματισμό.
Ειδοποιήσαμε γρήγορα τους κατοίκους να φύγουν. Κάποιοι κάθισαν γιατί δεν ήθελαν να φύγουν. Εγώ έχω να πω ότι υπάρχει ευθύνη για την φωτιά από την Πυροσβεστική γιατί άφησε την φωτιά και έκαψε το χωριό. Πριν τρεις μέρες είχε πιάσει φωτιά με τρεις εστιές την οποία και έσβησε η Πυροσβεστική όμως σήμερα η φωτιά ξεκίνησε από την μια εστία της φωτιάς που είχε πιάσει τότε καθώς λόγω των δυνατών ανέμων αναζωπυρώθηκε. Πήγε το πυροσβεστικό εκεί αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει την φωτιά και έκαψε το χωριό. Άργησαν να έρθουν και τα εναέρια, πιστεύω ότι υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση. Ήταν δική τους ευθύνη», είπε ο πρόεδρος της Ζήριας Αιγιαλείας Βασίλης Γλωσσίδης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τόσο η νέα, όσο και η παλαιά εθνική οδός Πατρών – Κορίνθου είναι κλειστές από το ύψος του Δρεπάνου, έως τον Ελαιώνα. Η ανακοίνωση της αστυνομίας

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI EXEI ΔIAKOΠEI H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN ΣTH ΓEΦYPA PIOY ANTIPPIOY ΣTO PEYMA ΠPOΣ ΠATPA, ΓIA OΣA OXHMATA KATEYΘYNONTAI ΠPOΣ AΘHNA ΛOΓΩ THΣ ΠPOHΓOYMENHΣ ΠYPKAΓIAΣ. OI OΔHΓOI ΠOY KINOYNTAI ΠPOΣ AΘHNA ΠAPAKAΛOYME NA XPHΣIMOΠOIOYN THN EΘNIKH OΔO NAYΠAKTOY ITEAΣ. ENHMEPΩNOYME OTI EXEI ΔIAKOΠEI H KYKΛOΦOPIA TΩN OXHMATΩN ΣTH NEA EΘNIKH OΔO AΘHNΩN – ΠATPΩN, AΠO ΔPEΠANO EΩΣ ΛOΓΓO AXAIAΣ KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ KAI ΣTHN ΠAΛAIA EΘNIKH OΔO ΠATPΩN – KOPINΘOY AΠO ΔPEΠANO EΩΣ ΣEΛIANITIKA AXAIAΣ KAI ΣTA ΔYO PEYMATA KYKΛOΦOPIAΣ ΛOΓΩ ΠYPKAΓIAΣ. ΠAPAKAΛOYNTAI OI OΔHΓOI NA ΣYMMOPΦΩNONTAI ME TIΣ EKTAKTEΣ KYKΛOΦOPIAKEΣ PYΘMIΣEIΣ.

Εκκενώθηκαν Ζήρια, Καμάρες, Λαμπίρι – Σε εξέλιξη η εκκένωση του Λόγγου και ξενοδοχείου στην ίδια περιοχή – Μήνυμα και από το 112

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Αχαΐα από τη νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στη Ζήρια Αχαΐας. Η φωτιά λόγω των θυελλωδών ανέμων, επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, δημιουργώντας ένα πολύ μεγάλο μέτωπο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 3 μποφόρ, με ριπές 6 μποφόρ. Υπενθυμίζεται πως πυρκαγιά είχε ξεσπάσει στην περιοχή και την προηγούμενη Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή στην Πολιτική Προστασία σήμανε συναγερμός και στο σημείο μετέβη εσπευσμένα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς.