Τοπικά

Νομιμοποίηση η λύση για τις ζημιές στο Λιμάνι των Αλυκών

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη έφτασε το μείζον θέμα των σοβαρών προβλημάτων που πρόσφατα προκλήθηκαν στο λιμάνι των Αλυκών Κάτω Αχαΐας, από την κακοκαιρία.

Η κοινοβουλευτική παρέμβαση του Απ. Αβδελά και Κ. Χήτα της «Ελληνικής Λύσης». «Στη βάση του  το λιμάνι έχει υποχωρήσει, η «μπούκα» είναι μονίμως «κλειστή» από φερτά υλικά, δεν υπάρχει φάρος κ.ά που καθιστούν δύσκολη και επικίνδυνη την δουλειά των ψαράδων» απαντήθηκε από το αρμόδιο κυβερνητικό στέλεχος.

Υπό το πρίσμα οι πολλές ζημιές σε καΐκια και ψαράδικα να διακόψουν την αλιεία και οι κάτοικοι να έρθουν σε πολύ δυσάρεστη οικονομική θέση, ο κ. Πλακιωτάκης στέκεται στο ότι στην περιοχή δεν υφίσταται χερσαία ζώνη λιμένα, ενώ έχουν καθοριστεί οι οριογραμμές αιγιαλού και παραλίας από το 1985, καταλήγοντας πως η εγκατάσταση αποτελεί καθορισμένο λιμένα εκφόρτωσης αλιευμάτων.

«Λόγω του γεγονότος ότι εξυπηρετείται σημαντικός αριθμός αλιευτικών σκαφών, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης του εν λόγω λιμένα» δηλώνει. Παρά ταύτα, ο υπουργός αρκείται στην – σε εξέλιξη από τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας – εκπόνηση μελέτης ωρίμανσης του φακέλου δηλαδή, για τη νομιμοποίηση των λιμενικών εγκαταστάσεων.