Τοπικά

Δυτική Αχαΐα: 35 ακίνητα στο “σφυρί” μεταξύ των οποίων και ένας βιομηχανικός χώρος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Επιστρέφει για χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων η “θηλιά” των πλειστηριασμών μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παύσης που είχε δοθεί από την κυβέρνηση λόγω των συνθηκών που έφερε η πανδημία.

Από τις 14 Μαΐου αναμένεται να αρχίσει η αποστολή των πρώτων επιδόσεων από τις τράπεζες και τις εταιρείες διαχείρισης δανείων μέσω των δικαστικών επιμελητών. Για τα ευάλωτα νοικοκυριά που αποδεδειγμένα έχουν πληγεί από την πανδημία το «ξεπάγωμα» των διαδικασιών μετατίθεται για το τέλος του μήνα.

Στη Δυτική Ελλάδα ο αριθμός των ακινήτων που βγαίνουν στο σφυρί είναι αρκετά μεγάλος. Σπίτια, οικόπεδα με κτίσματα, καταστήματα, γραφεία, επαγγελματικοί χώροι, ακόμα και βιομηχανικοί, αποθήκες και χώροι parking, βγαίνουν σε πλειστηριασμό πολλές φορές μάλιστα με την τιμή πρώτης προσφοράς να είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Ήδη στην ηλεκτρονική πλατφόρμα έχουν προγραμματιστεί 3.123 πλειστηριασμοί μέχρι το τέλος του 2021, ενώ από την αρχή του δεύτερου lockdown έως σήμερα έχουν αναρτηθεί ήδη 6.521 πλειστηριασμοί. Πρακτικά η όλη διαδικασία αναμένεται να επιταχυνθεί και να μπει σε μία κανονική ροή μετά το Σεπτέμβριο.

Ο μεγαλύτερος αριθμός των ακίνητων που βγαίνουν σε πλειστηριασμό στη Δυτική Ελλάδα βρίσκονται στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στην Πάτρα αλλά και τη Δυτική Αχαΐα, στην οποία σε πλειστηριασμό οδηγούνται 35 ακίνητα μεταξύ των οποίων ένας βιομηχανικός χώρος που έχει ως τιμή εκκίνησης  το 1.697.000 ευρώ.