Τοπικά

Μπαρμπούνης : Βήματα προόδου στον βιολογικό – Δεν φταίει για την ρύπανση

συλλόγου Αλισσαίων
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σε ανακοίνωσή του ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΣΣΑΙΩΝ ΠΕΙΡΟΣ αναφέρει:

Μετά την τελευταία έκθεση αυτοψίας που έγινε από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος στις 19/5 για επανέλεγχο και μετά την πρώτη καταγραφή στις 11/5 που είχαν διαπιστωθεί αρκετά και σοβαρά προβλήματα στον βιολογικό καθαρισμό, σήμερα διαπιστώνουμε ότι έχουν γίνει μεγάλα βήματα προόδου προς την κανονική λειτουργία του Βιολογικού Κάτω Αχαΐας. Σας παραθέτουμε παρακάτω την έκθεση αυτοψίας και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα συνεχιστεί αυτή η δουλειά που ξεκίνησε μετά από προσωπική επιλογή του Δημάρχου Κ.Αχαίας καθώς πήρε και την πολιτική ευθύνη για την λειτουργία του Βιολογικού και θα συνεχιστεί ώστε να γίνουν όλα τα βήματα που προβλέπονται για την ικανοποιητική λειτουργία του.

Στις παραγράφους 3 και 5 επισημαίνονται τα προβλήματα που υπάρχουν ακόμα στην λειτουργία του για το θέμα της λυματολάσπης. Πιστεύουμε ότι και αυτά θα αποκατασταθούν σε σύντομο χρόνο. Ο Πολιτιστικός μας Σύλλογος και ο υπογράφων κατά καιρούς μιλάει με έγγραφα από θεσμοθετημένους φορείς και “καταδικάζουν” όποιο πρόβλημα υπάρχει αλλά και χαιρετίζουν όποιο βήμα προόδου γίνεται και εργασίες για τον Βιολογικό και κατ’ επέκταση της θάλασσας μας.

Όσον αφορά τις τελευταίες καταγγελίες από κατοίκους της περιοχής για φυσαλίδες διαφόρων χρωμάτων κατά την διάρκεια της ημέρας προέρχονται πιθανώς από ασυνείδητους που άθελά τους ή εσκεμμένα υποβαθμίζουν την θαλασσά μας αλλά αυτό είναι προς διερεύνηση και θα δούμε τις τελευταίες μετρήσεις.
Τέλος, σας παραθέτουμε και έγγραφο από την ΒΙΠΕ Ε.Τ.ΒΑ με τις τελευταίες μετρήσεις που είχαμε ζητήσει και βλέπουμε ότι είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και αυτό το λένε τα αποτελέσματα του εγγράφου.

Συνεχίζουμε και είμαστε σε επαγρύπνηση για την καλή λειτουργία του βιολογικού μας και των θαλασσών μας και ο Σύλλογός μας είναι ανοιχτός σε οποιαδήποτε καταγγελία.

Με εκτίμηση το ΔΣ
Ο πρόεδρος Δημήτρης Μπαρμπούνης
Η γραμματέας Ιωάννα Κούρτη