Τοπικά

Αυτή είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Πάτρας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τα νούμερα των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας εξακολουθούν να παραμένουν υψηλα

Ορισμένες τοπικές εξάρσεις με διασπορά του κορονοϊού στην κοινότητα είναι το αποτύπωμα της περιόδου του Πάσχα, σύμφωνα με την καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου.

Οπως ανέφερε η καθηγήτρια κατά την ενημέρωση για την πανδημία, παρατηρείται σταθερά πτωτική πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων με αισιόδοξα μηνύματα. Οπως είπε, έπεσαν τα ποσοστά στις εισαγωγές, στους θανάτους και στη θετικότητα, ενώ ο δείκτης Rt στην επικράτεια ανέρχεται στο 0,83.

Ωστόσο, η κ. Παπαευαγγέλου έκρουσε τον «κώδωνα» του κινδύνου, με αφορμή την αύξηση κρουσμάτων σε διάφορες περιφερειακές ενότητες της χώρας, σημειώνοντας ότι φαίνεται το «αποτύπωμα» της περιόδου του Πάσχα.

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Οπως είπε, παρατηρούνται πολλές εξάρσεις σε νησιά όπως η Ικαρία, η Κάρπαθος, η Κέρκυρα και η Σκιάθος, με βασικό χαρακτηριστικό την νεότερη ηλικία όσων μολύνονται. Αναφέρθηκε επίσης στην Αιτωλοακαρνανία.

Η ίδια τόνισε ότι «όσο ο ιός είναι ανάμεσά μας δεν πρέπει να ξεχνάμε τη σημασία των ατομικών μέτρων προστασίας». Υπογράμμισε, δε, πως «άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των ατομικών μέτρων προστασίας».

ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 43 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού, ένα παιδάκι στην Παιδιατρική Κλινική και 19 στη ΜΕΘ. Στον «Αγιο Ανδρέα» νοσηλεύονται 42 ασθενείς στις Κλινικές Κορονοϊού και 8 στη ΜΕΘ.

Στους 255 δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν χθες στο Επιμελητήριο διαγνώστηκαν 3 θετικά τεστ. Στις Εργατικές Kατοικίες Παραλίας έγιναν 50 τεστ και εντοπίστηκε ένα θετικό και στη Χαλανδρίτσα ελήφθησαν 31 δείγματα και ήταν όλα όλα αρνητικά.

Σήμερα προγραμματίζονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στις Εργατικές Κατοικίες Ταραμπούρα, πλησίον του 3ου Αστυνομικού Τμήματος. Αύριο θα διενεργηθούν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Επιμελητήριο Αχαΐας και στην περιοχή της Μαρίνας, κοντά στο κατάστημα εστίασης «ΘΕΑΤΡΑΚΙ».