Τοπικά

Στις 14 Μαΐου προσγειώνεται η πρώτη πτήση με τουρίστες από την Γερμανία στον Άραξο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

«Ανοίγει τα φτερά του» το Αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο στις 14 Μαΐου υποδέχεται την πρώτη πτήση με τουρίστες από την Γερμανία.

Συγκεκριμένα, την συγκεκριμένη ημέρα αναμένονταν τρείς πτήσεις, ωστόσο, τα αεροπλάνα δεν «γέμιζαν» κι έτσι η εταιρεία θα παραλάβει επιβάτες από δύο πόλεις της Γερμανίας με προορισμό το αεροδρόμιο του Αράξου. Εντός του μήνα, αναμένονται επίσης, πτήσεις από την Γερμανία στις 18 Μαΐου, στις 25 Μαΐου και στις 28 Μαΐου, ενώ στις 21 Μαΐου αναμένεται μία ακόμη άφιξη από το Βέλγιο. Σύμφωνα με τον Αερολιμενάρχη του Αράξου, Γιώργο Γκουβίτσα οι εγκαταστάσεις του αεροδρόμιου είναι πανέτοιμες, όπως επίσης και όλος ο μηχανισμός για την «υποδοχή» των πρώτων πτήσεων από το εξωτερικό. Ωστόσο, ακόμη δεν υπάρχει ενημέρωση για αφίξεις από χώρες που παραδοσιακά «στέλνουν» αεροπλάνα στον Άραξο, όπως η Ρωσία, η Ουκρανία και η Λευκορωσία.

«Είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους πρώτους τουρίστες από την Γερμανία, ενώ περιμένουμε να δούμε και ποιες άλλες χώρες θα εξυπηρετηθούν φέτος μέσω του αεροδρομίου μας. Πέρυσι ήταν μία πολύ κακή περίοδος για το Αεροδρόμιο του Αράξου καθώς μειώθηκε δραστικά ο αριθμός των πτήσεων και των επιβατών που μετακινήθηκαν μέσω των εγκαταστάσεων μας λόγω του κορωνοϊού, ελπίζουμε ότι φέτος η κατάσταση θα είναι λίγο καλύτερη», ανέφερε ο κ. Γκουβίτσας.

Όσον αφορά στα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα τεθούν σε εφαρμογή κατά την άφιξη των τουριστών στο αεροδρόμιο, είναι σε ισχύ –τουλάχιστον προς το παρόν- αυτά τα περσινά. Ειδικότερα, οι επιβάτες για να μπορέσουν να ταξιδέψουν πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ τουλάχιστον 72 ωρών πριν την πτήση τους και φθάνοντας να συμπληρώνουν την ειδική ταξιδιωτική φόρμα, ενώ παράλληλα, προβλέπονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι κατά την άφιξη στον προορισμό τους, που στην περίπτωση του αεροδρομίου του Αράξου και φέτος όπως και πέρυσι είχαν αναλάβει γιατροί της 116 ΠΜ του Αράξου.

«Βρισκόμαστε εν αναμονή των νέων υποδείξεων και οδηγιών του Υπουργείου Τουρισμού, όπως επίσης και περαιτέρω ενημέρωση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε σε οτιδήποτε μας ζητηθεί προκειμένου να διασφαλίσουμε την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού», κατέληξε ο κ. Γκουβίτσας.