Τοπικά

Τηλεδιάσκεψη για τους Ρομά στην Δυτική Αχαΐα- Συμμετείχε και ο Φίλιππος Λιάκος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τηλεδιάσκεψη για την κατάσταση των οικογενειών Ρομά στην Δυτική Αχαΐα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα με την συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τ. Παπαδόπουλου και εκπροσώπων φορέων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε και ο δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, Φίλιππας Λιάκος, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

“Είχα την ευκαιρία να λάβω μέρος σε μια πολύ ενδιαφέρουσα τηλε-συνεδρίαση που έγινε το απόγευμα της Τρίτης, κατόπιν αιτήματος του συλλόγου «Εργατικός Οικισμός Πάτρα 14 -Λεύκα Πατρών και του Οικισμού Ρομά  Τσιγγάνων  στην  Κάτω Αχαΐα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η τηλε – συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε υπό τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Τάκη Παπαδόπουλου  και του αντιπεριφερειάρχη Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνα Ζαΐμη.
Η συζήτησή μας είχε ως κύριο άξονα την κατάσταση των οικογενειών Ρομά στην περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.
Αναφερθήκαμε σε δράσεις που σκοπό έχουν, οι Ρομά να μπουν σε μια διαδικασία εναρμόνισης ή τουλάχιστον να δοθούν, υγιείς και  με  επιχειρήματα  κατευθύνσεις για την
σύγχρονη αντίληψη διαβίωσης και όχι της γκετοποίησης.
Συζητήσαμε επίσης την προοπτική διερεύνησης για σύσταση και λειτουργία εντός του οικισμού, Κοινωνικής Υπηρεσίας.
Επίσης, τη δυνατότητα να εντάξουμε τους Ρομα σε προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες και το εμπόριο, ώστε να είναι πιο εύκολο να βρουν εργασία και να
επεκτείνουν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες, όπου υπάρχουν.
Ευχαριστούμε πολύ την Περιφέρεια, η οποία όπως ακούσαμε στη τηλε – συνεδρίαση, θα σταθεί δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, στηρίζοντας αυτές τις δράσεις και δίνοντας διαβεβαιώσεις ότι θα λυθούν κατά το δυνατό τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ρομά στη δυτική Αχαΐα”.