Τοπικά

Κορωνοϊός: Ανοδική τάση των νοσηλειών στα νοσοκομεία της Πάτρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ανοδική τάση κατέγραψε η πορεία της πανδημίας χθες στην Αχαΐα, η οποία έφθασε πάλι σε τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων με τις νέες μολύνσεις να φθάνουν τις 131.

Η έξαρση των κρουσμάτων που πλήττει την Πάτρα κυρίως, ενώ υπάρχουν εστίες και σ’ όλο το νομό, έχει φέρει στα όριά του το σύστημα υγείας, με τις αντοχές πλέον να εξαντλούνται.

Ήδη, η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας κυμαίνεται σε υψηλά επίπεδα και γι’ αυτό άμεσα αποφασίστηκε να ανοίξουν και νέες κλίνες για να δοθεί «ανάσα» στο σύστημα.

Λόγω της πίεσης που δέχονται καθημερινά τα Νοσοκομεία χρειάζεται να προστεθούν και νέες κλίνες Covid σε κλινικές και ΜΕΘ. Χθες συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Covid και αποφασίστηκε η προσθήκη κλινών για ασθενείς με κορωνοϊό, τόσο στο Ρίο όσο και στον Άγιο Ανδρέα.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται για το ΠΓΝΠ η αύξηση σε 40 των κλινών ΜΕΘ και ΜΑΦ καθώς και η ανάπτυξη 245 κλινών στις κλινικές κορωνοϊού του Νοσοκομείου. Επιπρόσθετα, θα γίνει προσθήκη 20 κλινών στην Παιδιατρική του ΠΓΝΠ.

Από την άλλη, στον Άγιο Ανδρέα, αναμένεται προσθήκη 14 κλινών ΜΕΘ.