Τοπικά

Aύριο το “αντίο” στον πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιο Σαφάκα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αύριο Δευτέρα θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στις 3 μ.μ. από τον Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο του πρώην Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Αθανάσιου Σαφάκα ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών.

Με τη σύζυγό του Αφροδίτη απέκτησαν δύο παιδιά κι ευτύχησε να δει κι ένα εγγόνι. Είχε διατελέσει μέλος της Τριμελούς Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 1981-1982 μαζί με τον φαρμακοποιό Λάμπη Ζαριφόπουλο και τον δικηγόρο Γιάννη Μαράτο.

Το αντίο του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών μετά το θλιβερό άγγελμα της απώλειας του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΑΦΑΚΑ, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών και πρώην Πρύτανη του Ιδρύματός μας, τιμώντας τη μνήμη του και την ευρεία προσφορά του στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στην Επιστήμη και στην Παιδεία,

Αποφασίζει

Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία του Πανεπιστημίου την Δευτέρα 28/12/2020 ημέρα της εξόδιου ακολουθίας.
Να κατατεθεί στεφάνι στη σορό του εκλιπόντος.
Να εκφρασθούν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.
Να αναρτηθεί το παρόν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του προέδρου του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδος

Ο Πρόεδρος και η Διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Ελλάδας εκφράζουν την απεριόριστη θλίψη τους για τον χαμό του Αθανάσιου Σαφάκα, Δρ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, Ομότιμου Καθ. Παν/μιου Πατρών.

Όπως αναφέρουν “ο συνάδελφος Δρ. Αθανάσιος Σαφάκας υπήρξε εξαίρετο μέλος του ΤΕΕ/Δυτικής Ελλάδας και για
πολλά χρόνια εκτός των άλλων διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του Τ.Ε.Ε. αλλά και επιμελητής της Επιστημονικής Επιτροπής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
Έγινε Καθηγητής του Παν/μίου Πατρών το 1975, και διετέλεσε Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Πρόεδρος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.
Ήταν διαχρονικός κριτής επιστημονικών εργασιών διαφόρων διεθνών περιοδικών και Διεθνών Συνεδρίων.
Υπηρέτησε σε πολλές άλλες θέσεις της Πολιτείας και ήταν Πρόεδρος του ΕΛ.ΙΝ.Η.Ο.
Ενεργό μέλος της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, με έντονη παρουσία σε πολλούς τομείς.
Η έντονη δραστηριοποίηση του στον κλάδο τον μηχανικών, η αγάπη του για τους νεότερους συναδέλφους και η ακεραιότητα του χαρακτήρα του, τον έκανε να αποτελεί μόνιμο σημείο αναφοράς όλου του τεχνικού επιστημονικού κόσμου για το ήθος, την ευγένεια και την αξιοπρέπεια του.
Θερμά συλλυπητήρια από το σύνολο του τεχνικού κόσμου στην οικογένεια του”.