Τοπικά

Αρνητικά τα μοριακά τεστ κορωνοϊού στους τρεις τροφίμους του Ασύλου Ανιάτων της Πάτρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αρνητικά βγήκαν τα μοριακά τεστ κορωνοϊού που έγιναν στους τρεις τροφίμους που μεταφέρθηκαν προχθές από το Άσυλο Ανιάτων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας.

Η ανησυχία όμως παραμένει καθώς σήμερα αναμένονται και τα αποτελέσματα για το σύνολο των φιλοξενούμενων και των εργαζομένων στο Ιδρυμα, αν και από την πρώτη στιγμή ελήφθησαν μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του νέου κορονοιού από τη Διοίκηση της 6η ΥΠΕ, ενώ και η διοίκηση του Ασύλου εφαρμόζει ένα αυστηρότατο υγειονομικό πρωτόκολλο.

Όλα ξεκίνησαν προχθές όταν τρεις τρόφιμοι και μια νοσηλεύτρια, οι οποίοι ήσαν ασυμπτωματικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, στο πλαίσιο του δειγματοληπτικού ελέγχου από ιδιωτικό εργαστήριο, που γίνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με πρωτοβουλία της Διοίκησης του Ιδρύματος για την θωράκιση των τροφίμων και των εργαζομένων.

Μετά τις θετικές απαντήσεις εφαρμόστηκαν όλες οι προβλεπόμενες από το υγειονομικό πρωτόκολλο διαδικασίες και οι τρεις ασυμπτωματικοί τρόφιμοι διεκομίσθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο ΠΓΝΠ. Άμεσα υποβλήθηκαν σε μοριακά τεστ από το εργαστήριο του Νοσοοκομείου, τα οποία χθες το μεσημέρι βγήκαν αρνητικά. Επίσης, η νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική και ήταν επίσης ασυμπτωματική τέθηκε άμεσα σε καραντίνα, όπως επίσης και όλοι όσοι είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της οικογένειάς της που υπεβλήθησαν σε τεστ βρέθηκαν αρνητικά.