Τοπικά

Κορωνοϊός: “Κρατάει” η Αχαΐα- 49 ασθενείς νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Πάτρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Επιβράδυνση της νόσου καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στην Αχαΐα, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 14 νέα κρούσματα, έναντι 18 προχθές και 16 την περασμένη Κυριακή.

Επίσης, μόλις 3 κρούσματα καταγράφηκαν στην Ηλεία. Ωστόσο, μεγαλύτερη ανησυχία προκαλεί η κατάσταση στην Αιτωλοακαρνανία όπου χθες διαπιστώθηκαν 28 κρούσματα. Ασφαλώς, η «μερίδα του λέοντος» των νέων διαγνώσεων κορωνοϊού ανήκει και πάλι στην Αττική (413) και στη Θεσσαλονίκη (538).

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν πως το «φορτίο» παραμένει έντονο στις περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, ενώ πιο ήπια είναι η εικόνα στη Νότια και νησιωτική χώρα.

49 ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Χθες στα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, στο ΠΓΝΠ και στο ΓΝΠ «Ο Άγιος Ανδρέας» νοσηλεύονταν 49 συνολικά ασθενείς, ενώ δόθηκαν και εξιτήρια σε ασθενείς που κατάφεραν να βγουν νικητές από την αυτήν την περιπέτεια.

Πιο συγκεκριμένα, στο ΠΓΝΠ νοσηλεύονται 12 ασθενείς στη ΜΕΘ Covid-19 (εκ των οποίων οι 8 είναι διασωληνωμένοι και οι άλλοι τέσσερις με μάσκα) και 17 ασθενείς στην Κλινική Covid-19.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών από τους 20 συνολικά ασθενείς, οι 6 νοσηλεύονται στην ΜΕΘ Covid-19 (τέσσερις διασωληνωμένοι και δύο έχουν αποσωληνωθεί αλλά παραμένουν για προληπτικούς λόγους) και άλλοι 14 στην Κλινική Covid-19.