Τοπικά

Οι έμποροι της Πάτρας παρέδωσαν τα κλειδιά τους- Διαμαρτυρία στην πλατεία Γεωργίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τα κλειδιά και τα λουκέτα από τα κλειστά τους καταστήματα παρέδωσαν σήμερα, σε μία συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, οι έμποροι της Πάτρας θέλοντας να καταδείξουν το σοβαρό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει εξαιτίας των συνεχιζόμενων περιοριστικών μέτρων.

Η αγορά παραμένει κλειστή για περισσότερο από έναν μήνα, ενώ την ίδια ώρα οι διφορούμενες πολλές φορές απόψεις των ειδικών για το εάν πρέπει ή όχι να ανοίξει το λιανεμπόριο εντείνουν την αγωνία των εμπόρων, οι οποίοι περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης αύριο.

Ο εμπορικός κόσμος επισημαίνει πως σε αυτό το lockdown δεν δόθηκε καμία βοήθεια στον κλάδο, ο οποίος εκτός από την οικονομική αιμορραγία βρέθηκε αντιμέτωπος και με φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού την ώρα που τα καταστήματα ήταν κλειστά επετράπη η πώληση ειδών και προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, ενώ η πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο ηλεκτρονικό εμπόριο, το οποίο «εκτοξεύτηκε».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας που συμμετέχει στην συμβολική διαμαρτυρία που διοργανώνει και σε άλλες πόλεις η Ομοσπονδία, αναφέρει σε ανακοίνωσή του πως «τα μικρά καταστήματα λιανεμπορίου παραμένουν υποχρεωτικά κλειστά με κρατική εντολή για περισσότερο από έναν μήνα (παρά τις δηλώσεις του ίδιου του πρωθυπουργού ότι δεν αποτελούν εστία μετάδοσης του ιού).

  • Χωρίς κρατική στήριξη.
  • Με τις πάγιες υποχρεώσεις και τους λογαριασμούς να τρέχουν…
  • Με τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυκαταστημάτων και πολυεθνικών αλυσίδων που λειτουργούν κανονικά μέσω e-shop, και «χονδρικής».
  • Με τα supermarket να πωλούν σχεδόν τα πάντα, παρά την αρχική απαγόρευση.

Φτάνει πια δεν αντέχουμε άλλο!”.