Τοπικά

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξεκίνησαν σήμερα και στην Πάτρα οι εμβολιασμοί υγειονομικών στο πανεπιστημιακο νοσοκομείο της Πάτρας, όπως και σε ακόμη 3 νοσοκομεία της περιφέρειας.

Οι εμβολιασμοί στην Πάτρα ξεκίνησαν λίγο  μετά τις 8.30 το πρωί. Στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών εμβολιάστηκε η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη.

Ο πρώτος που εμβολιάστηκε ήτανο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβελης και ακολούθησαν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό.

Ο πρώτος υγειονομικός που εμβολιάστηκε ήταν σύμφωνα με πληροφορίες ο καθηγητης, λοιμωξιολόγος Μάρκος Μαραγκός και ακολούθως θα εμβολιαστούν περίπου 80 άτομα γιατροί και νοσηλευτές.

Μέχρι την Παρασκευή εκτιμάται ότι θα γίνουν και τα 250 εμβόλια της πρώτης φάσης.

Στις 4 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί  να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «ο Άγιος Ανδρέας» και στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας και από τις  5 Ιανουαρίου θα διανεμηθεί το εμβόλιου και στα υπόλοιπα νοσοκομεία της δυτικής Ελλάδας.

Αμέσως μετά τους πρώτους εμβολιασμούς ακολούθησε σύσκεψη παρουσία της υφυπουργού υγείας στα γραφεία της διοίκησης του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πατρών.