Τοπικά

Ξεκίνησε η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ξεκίνησε από χθες η καταγραφή των υγειονομικών που θέλουν να εμβολιαστούν και στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Πάτρας όπως και όλης της χώρας.

Χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας κ. Κωτσιόπουλο είχε μαραθώνιο συσκέψεων, για την καταγραφή των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν.

Η τηλεδιάσκεψη με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη και τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές, τους διευθυντές Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της περιοχής μας (Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) ξεκίνησε στις 10 χθες το πρωί και διήρκησε μια περίπου ώρα.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε την αναγκαιότητα εμβολιασμού όλου του προσωπικού που υπηρετεί στην πρώτη γραμμή της μάχης, προκειμένου να κερδίσουμε το στοίχημα και να επιστρέψουμε σταδιακά στην ελευθερία μας από την πανδημία.

Επεσήμανε την αναγκαιότητα του εμβολιασμού όχι όμως την υποχρεωτικότητα και γι’ αυτό κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δηλώσουν εάν συναινούν ή όχι στο να εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας επειδή πρώτα θα εμβολιασθούν οι υγειονομικοί, στη συνέχεια οι ευπαθείς ομάδες, οι μεγάλοι σε ηλικία, οι υπέργηροι και μετά σταδιακά ο γενικός πληθυσμός, πρέπει ταχύτατα να αποτυπωθεί ο αριθμός των υγειονομικών που θα εμβολιαστούν από τις αρχές του έτους.

Η καταγραφή δεν αφορά μόνο υγειονομικούς και εργαζόμενους στα Νοσοκομεία αλλά για όλο το προσωπικό. Δηλαδή και τους ιατρούς μας και τους νοσηλευτές μας και τους τραπεζοκόμους μας και τις καθαρίστριες που μπαίνουν μέσα στη ΜΕΘ και το διοικητικό προσωπικό και τη φύλαξη.

Τα νοσοκομεία καλούνται μέχρι σήμερα να συγκεντρώσουν τα στοιχεία και να τα υποβάλλουν στην 6η ΥΠΕ, η οποία θα αποστείλει συγκεντρωτικά τα δεδομένα εντός του Σαββατοκύριακου στο Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να συνταχθεί η ειδική λίστα.