Τοπικά

Άσκηση διαδικασίας εμβολιασμού για COVID-19 στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, στις 13.30 μμ, στο Κέντρο Υγείας Κ. Αχαΐας διενεργήθηκε άσκηση διαδικασίας εμβολιασμού για COVID-19 στο χώρο της Αίθουσας Εκδηλώσεων του Κ.Υ.

Σε αυτή την αίθουσα θα στεγαστούν τα Α’ και Β’ Εμβολιαστικά Κέντρα του ΚΥΚΑ.

Η άσκηση αυτή οργανώθηκε στα πλαίσια των οδηγιών της 6ης ΥΠΕ και με βασικό υλικό την πρώτη έκδοση του Εκπαιδευτικού Εγχειριδίου για τα εμβολιαστικά κέντρα (1η έκδοση)

Στα πλαίσια της διαδικασίας, έγιναν τα εξής:

1. Προετοιμασία του χώρου με δύο εξεταστικές κλίνες, ερμάρια, σύριγγες, βελόνες, όργανα μέτρησης ζωτικών σημείων, ψυγείο, φιάλη Ο2, ΗΚΓ, απινιδωτής, φάρμακα ανάνηψης.
2. Προσομοίωση υποδοχής δύο προγραμματισμένων ραντεβού. Το πρώτο συνοδεία δικαστικού συμπαραστάτη και το δεύτερο υγειονομικό προσωπικό.
3. Λήψη ιστορικού, ενημέρωση για τη διαδικασία
4. Προσομοίωση ανασύστασης εμβολίου, ετοιμασία συριγγών εμβολιασμού.
5. Αποδοχή, υπογραφή από το συμπαραστάτη του εμβολιασμού για το πρώτο περιστατικό, εμβολιασμός, παραμονή στο χώρο για 15 λεπτά για παρακολούθηση.
6. Λήψη ιστορικού, ενημέρωση για τη διαδικασία, αποδοχή για το δεύτερο περιστατικό.
7. Εμβολιασμός, οξεία αναφυλακτική αντίδραση, ανάνηψη με αδρεναλίνη, Ο2, ορό, φάρμακα 2ης γραμμής και προετοιμασία για διακομιδή.
8. Καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης μετρήθηκαν χρόνοι. Στο τέλος έλαβε χώρα συζήτηση των παρόντων μελών του προσωπικού του ΚΥΚΑ με απορίες, παρατηρήσεις και συμπεράσματα από τη διαδικασία, προκειμένου να επισημανθούν ελλείψεις ή λάθη κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Με την άσκηση αυτή, το ΚΥΚΑ είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στην επικείμενη επιχείρηση εμβολιασμού για την COVID-19.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, οι εμβολιασμοί για τις ευπαθείς ομάδες και το λοιπό πληθυσμό, θα ξεκινήσουν μετά το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου.