Τοπικά

Ο αντιδήμαρχος Β. Γκοτσόπουλος για την εξασφάλιση εξοπλισμού για τα σχολεία του Δήμου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Τις συστηματικές ενέργειες προκειμένου να εξασφαλιστεί καινούριος εξοπλισμός για τα σχολεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας περιγράφει ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Γκοτσόπουλος.

Όπως αναφέρει “πριν από ακριβώς ένα μήνα, στις 3 Νοεμβρίου 2020, συνοδεύομενος από τον αγαπητό συνάδελφο Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.ΔΥ. Τάσο Βερρόπουλο επισκεφθήκαμε τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας του δημοσίου ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ) κ. Τιμολέωντα Κατσίπο στο γραφείο του στην Αθήνα προκειμένου να του θέσουμε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν τον Δήμο μας και την ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. με σημαντικότερο εκείνο της κατασκευής νέου Δημοτικού Σχολείου στην Λακκόπετρα.

Στα πλαίσια εκείνης της συνάντησης μεταξύ των άλλων ζητήσαμε από τον κ. Κατσίπο να ενισχύσει με σχολικό εξοπλισμό σχολικές μονάδες του Δήμου μας. Η ανταπόκριση του ήταν άμεση και μας ζήτησε να προτείνουμε πέντε σχολεία, δύο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τρία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.  Εμείς από την πλευρά μας ενημερώσαμε τους Διευθυντές πέντε σχολείων να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα αιτήματά τους στην σχετική πλατφόρμα της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε.

Η ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. έλαβε σταδιακά τα αιτήματα των σχολείων μέχρι της 6 Νοεμβρίου 2020, ενώ πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, παρέδωσε τον αιτούμενο εξοπλισμό στα σχολεία παρουσία των Διευθυντών και ημών.

Έτσι θεώρησα αναγκαίο και σκόπιμο να αποστείλω επιστολή με τις θερμές ευχαριστίες εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Αχαϊας και του Δημάρχου μας κ. Σπύρου Μυλωνά στον Πρόεδρο της ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. κ Τιμολέων Κατσίπο για την άμεση ανταπόκρισή του και για την βοήθεια του προς την εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας με την αποστολή σημαντικής ποσότητας εξοπλισμού σε σχολικές μονάδες Πρωτοβαθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το περιεχόμενο της επιστολής μου προς τον αγαπητό φίλο Πρόεδρο της ΚΤΥΠ ΑΕ κ. Κατσίπο αναφέρει τα εξής :

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Θα ήθελα να σας εκφράσω εκ μέρους του Δημάρχου μας κ. Σπύρου Μυλωνά και εμού προσωπικά, τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη βοήθεια σας στην εκπαιδευτική κοινότητα του Δήμου μας.

Η επιθυμίας σας για βοήθεια και η άμεση ανταπόκρισή σας συμβάλλουν σημαντικά στην παροχή εξοπλισμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου μας και τις ενισχύουν με σύγχρονο μέσα όπως οι διαδραστικοί πίνακες, αλλά και αναγκαίο εξοπλισμό όπως γραφεία, βιβλιοθήκες, θρανία και καρέκλες. Ο εξοπλισμός αυτός, εφεξής θα ανήκει στα σχολεία μας και βελτιώνει περαιτέρω τις υποδομές της εκπαιδευτικής μας κοινότητας.

Η εκπαιδευτική μας κοινότητα αγκαλιάζει αυτή σας την κίνηση και εκφράζει τις ειλικρινείς της ευχαριστίες, αφού η αμεσότητα των ενεργειών σας από την στιγμή που σας υποβάλλαμε τα αιτήματά μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η πρωτοβουλία σας αυτή είναι ιδιαίτερης συμβολικής αξίας διότι πραγματοποιήθηκε μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία μεσούσης της υγειονομικής κρίσης που επέβαλε την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας και των σχολικών μονάδων.

Παρακαλώ δεχθείτε και πάλι τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες για την προσφορά και το άοκνο ενδιαφέρον σας για την βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευση των παιδιών μας ευελπιστώντας σε στενότερη και γόνιμη συνεργασία στο προσεχές μέλλον.

Με εκτίμηση,

Για τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας
Βασίλης Γκοτσόπουλος».