Τοπικά

Νέα συνάντηση Ζαΐμη στην Αθήνα για την έλευση του φυσικού αερίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μια εποικοδομητική συζήτηση για το μεγάλο έργο της έλευσης του Φυσικού αερίου στην Πάτρα είχε ο Αντιπεριφερειάρχης επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης με τον πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) Θανάση Δαγούμα στην Αθήνα.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια διαβούλευση της ΔΕΣΦΑ η οποία έχει εντάξει στο δεκαετές σχεδιασμό το έργο και συνεχίζεται πλέον η διαβούλευση από πλευράς ΡΑΕ.

Ο κ. Ζαΐμης δήλωσε τα εξής: «Αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση και δικαίωση. Μια πολύμηνη προσπάθεια να ξεμπλοκάρουν οι διαδικασίες για να φθάσει το φυσικό αέριο στην Πάτρα είναι γεγονός. Με στρατηγική, σχέδιο και επιμονή στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ξανασχεδιάσαμε και θα υλοποιήσουμε ένα έργο με  πολλαπλά οφέλη για τη Δυτική Ελλάδα. Κινηθήκαμε εκεί που πολλοί άλλοι δεν τα κατάφεραν και κόντρα σε όλες τις προβλέψεις. Ακόμα έχουμε δρόμο να διανύσουμε αλλά θεωρώ ότι το έργο έχει μπει σε στέρεες βάσεις και δεν θα ξαναδούμε την δυτική Ελλάδα και την Πάτρα εκτός των μεγάλων ενεργειακών δικτύων».