Τοπικά

Παρών στις συγκεντρώσεις των αγροτών ο δημοτικός σύμβουλος, Φ. Λιάκος

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Παρών και στις δύο συγκεντρώσεις των συναδέλφων του, αγροτών στο Ριόλο και τα Λουσικά ήταν ο πατατοπαραγωγός και δημοτικός σύμβουλος Δυτικής Αχαΐας, Φίλιππας Λιάκος.

Ωστόσο, ο κ. Λιάκος εκφράζει την δυσάρεστη έκπληξή του για το γεγονός ότι στα Λουσικά η συζήτηση πήρε πολιτικό χρώμα.

Συγκεκριμένα, αναφέρει “δυστυχώς και το λέω αυτό, με πόνο ψυχής, γιατί προέρχομαι από αγροτική οικογένεια και είμαι αγρότης, μεγαλώνοντας τα παιδιά μου από το επάγγελμα αυτό, χθες στα Λουσικά η συζήτηση πήρε πολιτικό χρώμα.

Έπρεπε να μιλήσουν τα πολιτικά πρόσωπα; Φυσικά και έπρεπε. Άλλωστε, εμείς τους καλέσαμε και μάλιστα είναι οι άνθρωποι που θα μας βοηθήσουν για να μεταφερθούν τα δίκαια αιτήματά μας στην Αθήνα.

Ήλπιζα ότι στη μεγάλη συγκέντρωση στα Λουσικά θα ακουγόταν η φωνή μας και τα αιτήματά μας στην κυβέρνηση και στον υπουργό. Όμως η συζήτηση εξελίχθηκε σε πολιτική αντιπαράθεση κάτι που μας στεναχώρησε.

Εμείς δεν θέλουμε κανένα πολιτικό κόμμα να μας πάρει από το χέρι. Ξέρουμε τι θέλουμε και που πονάει η αγροτιά.
Ζητούμε από όλους τους βουλευτές όμως, να είναι δίπλα μας στον αγώνα αυτό όχι με λόγια αλλά με πράξεις  και ομαδικά, όχι να χωρίζονται σε κόμματα.

Για το λόγο αυτό, αποφάσισα να μη μιλήσω στα Λουσικά.

Αυτά που είχα να πω, θα τα μεταφέρω εδώ, ελπίζοντας ότι αυτό που έχουμε ξεκινήσει να μη σταματήσει και να οριστεί νέα συνάντηση. Με ΟΛΟΥΣ καλεσμένους (βουλευτές, Περιφέρεια, συλλόγους αγροτών), την επόμενη φορά ελπίζω να ακουστεί η φωνή μας και να γίνει σεβαστή η ανάγκη μας για βοήθεια από όλους.

Αυτά που ήθελα να πω στα Λουσικά, ήταν τα εξής:

Μετά από την τηλεδιάσκεψη στις 25 Απριλίου που συμμετείχαν ο βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης , ο Περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Φαρμάκης Νεκτάριος , οι  αντιπεριφερειαρχες  Ζαΐμης Φωκιών,  Βασιλόπουλος  Θεόδωρος , ο δήμαρχος δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου δυτικής Αχαΐας Βεσκούκης Γεώργιος, θέσαμε από κοινού, τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα.
Σήμερα βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση μετά την πτώση των τιμών του σταφυλιού  οι παραγωγοί να είναι σε απόγνωση .
Ζητούμε από τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες  που ήταν παρόντες στον αγώνα μας με τις πατάτες και όπως όλοι γνωρίζουν δικαιωθήκαμε,  να είναι δίπλα μας και στον αγώνα μας για τα σταφύλια και τα καρπούζια .
Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Περιφερειάρχη τους αντιπεριφερειαρχες και τους βουλευτές Αχαΐας που είναι στο πλευρό μας.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας  και θα έχουμε συνάντηση με τον υπουργό.
Όπως είπα και στον Ριόλο ο αγώνας των αγροτών δεν πρέπει να σταματήσει. Βλέπουμε θετική ανταπόκριση από την κυβέρνηση αλλά αυτό δεν μας καθησυχάζει.
Ότι και να συζητήσουμε στα υπουργεία, όσες υποσχέσεις και αν πάρουμε, εμείς δεν θα σταματήσουμε στις συζητήσεις που γίνονται εδώ, μεταξύ μας.
Προτείνω, λοιπόν, να συσταθεί μια ομάδα με παραγωγούς, στην οποία φυσικά θα κληθούν και βουλευτές, αιρετοί, φορείς και στελέχη της Περιφέρειας, ώστε να προγραμματιστούν άμεσα συναντήσεις στην Αθήνα. Ένα κοινό μέτωπο από όλη την Αχαΐα που στο τέλος θα νικήσει”.