Τοπικά

iSea – «Ψάρεψαν» τρεις τόνους απορριμμάτων από Αλυκές και Ιχθυόσκαλα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Θεαματικά ήταν τα αποτελέσματα της δράσης καθαρισμού του βυθού στη Μαρίνα και στην Ιχθυόσκαλα Πατρών καθώς και στις Αλυκές Κάτω Αχαΐας, από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, με την υποστήριξη ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Στις πρώτες δράσεις της οργάνωσης που πραγματοποιήθηκαν μέσα σε δύο ημέρες, συλλέχθηκαν συνολικά 3 τόνοι απορριμμάτων! Κατά τη φετινή χρονιά έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 30 υποβρύχιοι καθαρισμοί από την περιβαλλοντική οργάνωση iSea σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Βόλο, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν από την καταδυτική ομάδα της iSea σε συνεργασία με τοπικά καταδυτικά κέντρα και άλλους φορείς. Συνολικά απομακρύνθηκαν από τον πυθμένα 9 τόνοι απορριμάτων.

Το πρόγραμμα «Προσφέρω» συνεχίζεται με 20 υποβρύχιες δράσεις, καθαρίζοντας λιμάνια και παραλίες στη Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο.

Σε όλες τις δράσεις οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και την απαραίτητη μείωση των απορριμμάτων στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα, εκπαιδεύτηκαν στη συλλογή δεδομένων για τα υδάτινα απορρίμματα και την καταγραφή τους σε ειδικές φόρμες σε συμφωνία με την υποχρέωση της χώρας μας για τον στόχο 10 του στρατηγικού σχεδιασμού για τα θαλάσσια οικοσυστήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιήθηκαν πάνω από 30 εκπαιδευτικές δράσεις για την περιβαλλοντική εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση νέων και μαθητών γενικής εκπαίδευσης και ειδικής αγωγής σχετικά με τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τους τρόπους αντιμετώπισης τους ζητήματος σε προσωπικό και τοπικό επίπεδο.

Η Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea

Η iSea είναι μια Περιβαλλοντική Οργάνωση, που ιδρύθηκε το 2016 στην Θεσσαλονίκη. Κύριος στόχος της είναι η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων της Ελλάδας και της χλωρίδας και πανίδας που διαβιούν σε αυτά μέσα από την έρευνα, την ευαισθητοποίηση και τη προώθηση πολιτικών προστασίας.

Η οργάνωση αποτελείται από ανθρώπους με εμπειρία στην έρευνα και την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων και με αγάπη για την φύση. Η σημαντικότερη κινητήρια δύναμη, της οργάνωσης iSea, είναι η συλλογική εργασία ανθρώπων ειδικευμένων στο αντικείμενο της διαχείρισης του περιβάλλοντος αλλά και ανθρώπων με αγάπη για την προστασία του. Η λειτουργία της iSea, στηρίζεται και τα κύριο λόγο σε δωρεές από τους υποστηρικτές της οργάνωσης αλλά και τις ετήσιες συνδρομές των μελών της.

pelop.gr