Τοπικά

Koρωνοϊός: Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η Δυτική Ελλάδα, αλλά και γενικότερα όλες οι περιοχές στα γεωγραφικά όρια της 6ης ΥΠΕ «αντέχουν» αφού δεν υπάρχει έξαρση του ιού, ενώ η Αχαΐα παρέμεινε για ακόμη μία ημέρα «καθαρή».

Ωστόσο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας αυξήθηκε ο αριθμός των νοσηλευόμενων στους θαλάμους SARS. Συγκεκριμένα, στους ήδη τρεις ασθενείς με κορωνοϊό από την Αργολίδα και την Καλαμάτα προστέθηκαν χθες άλλοι δύο από την γειτονική Ηλεία. Συνολικά νοσηλεύονται τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα, η κατάσταση των οποίων είναι σταθερή.

Σχολιάζοντας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης ανέφερε πως η 6η υγειονομική περιφέρεια βρίσκεται σε καλό επίπεδο, όσον αφορά στον αριθμό των ασθενών με κορωνοϊό, ωστόσο όπως τόνισε «βρισκόμαστε σε εγρήγορση και δεν εφησυχάζουμε, γιατί ο ιός είναι εδώ».

Να σημειωθεί πως με πρωτοβουλία του κ. Καρβέλη σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Κ.Υ. Βορείου Τομέα της Πάτρας (Άγιος Αλέξιος) διενεργούνται τεστ σε εργαζόμενους δομών κοινωνικής φροντίδας (γηροκομεία, Σκαγιοπούλειο, κ.α.) που επιστρέφουν από καλοκαιρινή άδεια, ενώ αντίστοιχα μετά από συνεννόηση με τους Προέδρους των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Πατρών και Ιωαννίνων αποφασίστηκε με την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους να υποβληθούν σε τεστ όλοι οι φοιτητές της Ιατρικής που θα πραγματοποιήσουν κλινική άσκηση στα δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία.