Τοπικά

Μειωμένη κατά 84% η κίνηση στο Αεροδρόμιο του Αράξου

Άραξος
Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μειωμένη κατά 84% είναι η επιβατική κίνηση στο Αεροδρόμιο του Αράξου σε σχέση με την αντίστοιχη, περσινή περίοδο.

Το αεροδρόμιο άνοιξε και πάλι τους… διαδρόμους του στις 3 Ιουλίου και έκτοτε έχει υποδεχτεί 2.415 επιβάτες, εκ των οποίων, οι 2.037 ήρθαν και οι 378 αναχώρησαν. Πρόκειται κυρίως για τουρίστες από τη Γερμανία ενώ υπήρξαν και πτήσεις που έφεραν Βέλγους, Λιθουανούς, Λετονούς και Τσέχους τουρίστες ενώ δεν έλειψαν και κάποιες ακυρώσεις πτήσεων όπως από την Πολωνία. Από την Γερμανία ήρθαν πτήσεις από Αννόβερο, Μόναχο, Φρανκφούρτη, Στουτγκάρδη και Ντύσελντοφ. «Οι Γερμανοί παραδοσιακά κρατούν τα σκήπτρα από πλευράς αφίξεων και κίνησης καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν και ξενοδοχειακές μονάδες Γερμανικών συμφερόντων όπως το Ρόμπινσον. Επίσης όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαμε τουρίστες από Ρωσία, Λευκορωσία και Ουκρανία που δυστυχώς φέτος παραμένουν για την ώρα στην κόκκινη λίστα και δεν επιτρέπονται λόγω των μέτρων κατά του covid-19 οι μετακινήσεις και αφίξεις απ’ αυτές τις χώρες. Αν το επόμενο διάστημα ανοίξουν κι αυτές οι χώρες τότε θα βελτιωθεί και η κίνηση που σε ποσοστό μέχρι στιγμής είναι κοντά στο 83-84% κάτω σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι», δήλωσε ο αερολιμενάρχης, Γιώργος Γκουβίτσας.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι, ενώ μέχρι σήμερα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα περιστατικό θετικό στον κορωνοϊό.

Στο αεροδρόμιο του Αράξου εφαρμόζονται όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και κανονισμοί από τον ΕΟΔΥ, οι μάσκες στο προσωπικό, τα αντισηπτικά και φυσικά οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι βάσει της ηλεκτρονικής φόρμας που συμπληρώνουν οι επιβάτες, της Passenger Location Form (PLF), η οποία αν δείξει 1 και 3 τότε οι επιβάτες είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ κορωνοιού.