Τοπικά

Το φυσικό αέριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων και στο Περιφερειακό

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Η έλευση του φυσικού αερίου μονοπωλεί το ενδιαφέρον των συνεδριάσεων τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδος, όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων σήμερα.

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις 2 το μεσημέρι με ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην έλευση του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα, ενώ αντίστοιχα, λίγες ώρες αργότερα το θέμα θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, στο οποίο αναμένεται να τοποθετηθούν όλες οι παρατάξεις. Πρόκειται για ένα αρκετά σοβαρό θέμα για την Πάτρα, καθώς  είναι γνωστή η θέση της δημοτικής Αρχής για την έλευση του φυσικού αερίου, αφού απορρίπτει την διάθεσή του μέσω δεξαμενών και ζητά την κατασκευή αγωγού. Μάλιστα, την άποψη της δημοτικής Αρχής φαίνεται να ενστερνίζονται κι άλλοι φορείς, οι οποίοι εκτιμούν ότι η διάθεση του φυσικού αερίου με υγροποιημένη μορφή είναι οικονομικά ασύμφορη τόσο για τις επιχειρήσεις, όσο και για τα νοικοκυριά.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα και θα γίνει δια ζώσης στην αίθουσα «Αλέκα Σιούλη» του Παμπελοποννησιακού Σταδίου λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.