Τοπικά

Γ. Φεσσιάν: “Μετά από δέκα χρόνια μπορώ να ξανακολυμπήσω μόνος μου”

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ένας άνθρωπος παράδειγμα προς μίμηση για τη δυναμικότητα και τις διεκδικήσεις των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Γεράσιμος Φεσσιάν μίλησε πρόσφατα στην τηλεόραση του “Open” για την πρόσβαση των ΑμΕΑ στη θάλασσα μέσω των ειδικών συστημάτων που ήδη τοποθετήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος σε αρκετές παραλίες της Αχαΐας, μεταξύ των οποίων και η Λακκόπετρα.

“Ένα άτομο με αναπηρία για να μπει στη θάλασσα έπρεπε κάποιοι να τον πάρουν αγκαλιά και να τον βάλουν για μπάνιο”, ανέφερε ο Γεράσιμος Φεσσιάν επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα του συγκεκριμένου συστήματος που παραχωρεί αυτονομία στα άτομα με κινητικά προβλήματα. Άλλωστε ήταν εκ των εμπνευστών του μηχανισμού sea track για πρόσβαση των ΑΜΕΑ στη θάλασσα.

“‘Έπρεπε να επαναδιαπραγματευτώ τη ζωή, αλλά ποτέ δεν φανταζόμουν ότι δεν θα ξανακολυμπούσα. Σήμερα δέκα χρόνια μετά έχουμε την ευκαιρία να κολυμπάμε και να αποφασίζουμε εμείς για τη ζωή μας και τις συνήθειές μας. Και ίσως είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αυτή η κοινωνική επανάσταση”, τόνισε.