Ελλάδα

Αλλάζει το σκηνικό του καιρού- Έρχονται βροχές και καταιγίδες

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός στη χώρα, ξεκινώντας από τη Βόρεια Ελλάδα, με την κακοκαιρία να αναμένεται να «χτυπήσει» ιδιαίτερα από τη Δευτέρα. Η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού, για το οποίο μάλιστα δίνει διευκρινίσεις, εφιστώντας την προσοχή για τα επόμενα 24ωρα για ακραία φαινόμενα.

Όπως αναφέρει ο Θοδωρής  Ν. Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ: «Το εκτεταμένο ανώτερο χαμηλό στην στάθμη των 500 hPa (σε ύψος 5.500 m από την επιφάνεια της θάλασσας) συνοδεύεται από ασταθείς αέριες μάζες που θα επηρεάσουν με τοπικά έντονη αστάθεια τη χώρα μας, όπως αναφέρουμε στο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης. Οι διαδοχικές διαταραχές που παρουσιάζονται στον χάρτη που ακολουθεί, καθώς θα περνάνε πάνω απο τη χώρα μας θα εντείνουν την αστάθεια που ξέρουμε ότι παρουσιάζεται κατά κανόνα τις πρώτες απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, που εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης, αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βροχές και καταιγίδες αλλά και χαλάζι.

Πιο αναλυτικά:

1. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.

2. Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.