Τοπικά

Σήμερα ξεκινούν τα πολιτικά δικαστήρια στο Πρωτοδικείο Πατρών

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Από σήμερα ουσιαστικά σηματοδοτείται η επαναλειτουργία των πολιτικών δικαστηρίων στο Πρωτοδικείο Πατρών εφόσον οι προγραμματισμένες συνεδριάσεις θα γίνουν με βάσει τα νέα δεδομένα.

Σήμερα αναμένεται να εκδικαστούν οι αστικές υποθέσεις και θα υπάρξει μια πρώτη καταγραφή της νέας πραγματικότητας που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η είσοδος στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας γίνεται με συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι έχουν αναρτηθεί στην είσοδο.

Υποχρεωτική είναι η είσοδος με τη χρήση μάσκας, ενώ επιβάλλεται η τήρηση της απόστασης του 1,5 μέτρου ανάμεσα στους πολίτες.

Επιτακτική κρίνεται η χρησιμοποίηση απολυμαντικού χεριών που βρίσκεται σε κάθε όροφο του Δικαστικού Μεγάρου, ενώ στους κλειστούς χώρους όπως στα γραφεία επίσης επιτρέπεται η είσοδος ενός ατόμου. Στις δικαστικές αίθουσες προβλέπεται η παρουσία ενός ατόμου ανά δέκα τετραγωνικά μέτρα. Παράλληλα, οι αίθουσες αερίζονται με φυσικό τρόπο, τα παράθυρα είναι ανοικτά και γίνεται απολύμανση στα έδρανα.

Ήδη, από χθες στο Εφετείο Πατρών ξεκίνησε -λόγω λήξης του 18μηνου προσωρινής κράτησης για ορισμένους εκ των κατηγορουμένων- η εκδίκαση ποινικής δίκης για εγκληματική οργάνωση στην Ηλεία. Οι κατηγορούμενοι κάθισαν στη μία πλευρά των εδράνων της αίθουσας με τις προβλεπόμενες αποστάσεις και οι συνήγοροι υπερασπίσεως στην άλλη πλευρά τηρώντας τα μέτρα του ΕΟΔΥ.

Την πρώτη ημέρα οι συνήγοροι προέβαλαν τους αυτοτελείς ισχυρισμούς και σήμερα θα ξεκινήσει η εξέταση των μαρτύρων. Ο τρόπος που θα διεξαχθεί η δίκη θα αποτελέσει «οδηγό» για το προσεχές διάστημα, οπότε και έχει προγραμματιστεί η επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων.