Τοπικά

Με λαμπρότητα η Κάτω Αχαΐα τίμησε τον Πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα ο Άγιος Ιωάννης, πολιούχος της Κάτω Αχαΐας.

Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία για την γιορτή του Αγίου Ιωάννη, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Τίμιου Σταυρού στην Κάτω Αχαΐα χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πατρών, κ. Χρυσοστόμου παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Ν. Φαρμάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Χαρ. Μπονανος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Ν. Μυλωνάς, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Παναγιώτη Κουνάβη, τους Αντιδημάρχους Κυριάκο Ορλώφ, Σπύρο Σταυρογιαννόπουλο, Άγγελο Καραντζα, Γρηγόρη Μάλλιαρη, τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΔ Θανάση Πουλίδα, τον Πρόεδρο του ΟΤΑΔ Νίκο Πετρόπουλο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Ανδρέα Μπουχέλο και Ηλία Καμπέρο, τον Πρόεδρο της Κοινότητας Σαγαιίκων Ανδρέα Σαρτζή και τον Ειδικό Συνεργάτη Παναγιώτη Χριστόπουλο.

Της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε επίσκεψη του Δημάρχου στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη που γκρεμίστηκε από τον καταστροφικό σεισμό του 2008 και βρίσκεται σήμερα σε ανοικοδόμηση. Ο Δήμαρχος ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Μητρόπολη του Δήμου μας και στους όπου γης Αχαγιώτες και σύντομα να γιορτάζουμε την ημέρα αυτή στον Ναό του Αγίου Ιωάννη.

Σε μήνυμά του για την ημέρα ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε “η Κ. Αχαΐα τίμησε σήμερα τον πολιούχο της, Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο. Μια μεγάλη γιορτή που συνδέεται με μια μεγάλη ιστορία ακμής και ανάπτυξης για την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ξανακάνουμε σπουδαίο τον τόπο μας. Χρόνια πολλά”.

Εσπερινός το απόγευμα της Τρίτης

Εξ άλλου το απόγευμα της Τρίτης πραγματοποιήθηκε Μέγας Εσπερινός χοροστατούντος του Επισκόπου Κερνίτσης, κ. Χρύσανθου.