Τοπικά

Έναρξη πτήσεων στο Αεροδρόμιο του Αράξου με ασφάλεια- Οδηγίες από τον Γεν. Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στο Αεροδρόμιο του Αράξου βρέθηκε χθες το πρωί ο Γεν. Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου προκειμένου να δώσει οδηγίες για τα μέτρα και πρωτόκολλα ασφαλείας που πρέπει να εφαρμοστούν εν όψει της επανέναρξης των πτήσεων, στις 3 Ιουλίου.

Ο κ. Παπαγεωργίου είχε συνάντηση εργασίας  με τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, Χαράλαμπο Μπονάνο, τον Αερολιμενάρχη του Αράξου, Γιώργο Γκουβίτσα, τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Σπύρο Μυλωνά, τον Περιφερειακό Διοικητή της Π.Υ., Γιάννη Πετρούτσο, τον Διοικητή του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας Κώστα Λαμπρόπουλο, εκπροσώπους της 116 Π.Μ. του Αράξου και τον γιατρό, κ. Οικονόμου, τον Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, κ. Γυφτάκη  κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η καλύτερη οργάνωση και τα μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν για την ασφαλή υποδοχή των πρώτων πτήσεων τσάρτερ στην COVID-19 εποχή, οι οποίες αναμένονται στις 3 Ιουλίου.

Ο κ. Μπονάνος  στο πλαίσιο της συνάντησης τόνισε πως «υπάρχει σχέδιο , αλλά είναι μια δύσκολη εξίσωση μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας που πρέπει στην πράξη να επιλυθεί, γιατί έχουμε ανάγκη από τον τουρισμό πρέπει όμως και να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα που πετύχαμε όλοι μαζί. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα το τμήμα δημόσιας υγείας καλείται να συνδράμει με το προσωπικό της και υγειονομικό υλικό στην μεγάλη αυτή προσπάθεια να αιμοδοτηθεί σταθερά ο τουρισμός μας με ασφάλεια. Πρωτόγνωρες καταστάσεις, αχαρτογράφητα νερά , που πρέπει όλοι μαζί να τα διαβούμε , δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην διατήρηση της υπεύθυνης στάσης για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και με την είσοδο των τουριστών στην περιφέρεια μας».

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη 3 Ιουλίου το Αεροδρόμιο του Αράξου θα δεχτεί τις πρώτες πτήσεις τσάρτερ από την Γερμανία, ενώ όπως ήδη έχει ανακοινωθεί και από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά την άφιξη των τουριστών μέσω των αερολιμένων θα διενεργούνται, στοχευμένα, τεστ.