Τοπικά

Ελεύθερη… κορωνοϊού η Αχαΐα μετά από 87 ημέρες

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ελεύθερο… κορωνοϊού ύστερα από 87 ημέρες είναι από το μεσημέρι της Τετάρτης το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας  και το πρώτο που δέχθηκε μεγάλο όγκο κρουσμάτων στις αρχές Μαρτίου.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν χθες στο νοσοκομείο ήταν συγκινητικές για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που είδε την τελευταία ασθενή, μια γυναίκα από το Κρανίδι, να αποχωρεί απόλυτα υγιής για το σπίτι της. Ήταν η τελευταία ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο και σηματοδότησε τη λήξη του συναγερμού για την περιοχή.

«Από την αρχή της πανδημίας νοσηλεύσαμε 74 συνολικά ασθενείς με κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Πάτρας», δηλώνει στην «Γ» ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για το τελικό αποτέλεσμα, εφόσον έχει θετικό πρόσημο.

Χαρακτηριστικά μας είπε: «Σήμερα έχουμε φθάσει στην ευχάριστη θέση να μην νοσηλεύουμε κανένα επιβεβαιωμένο κρούσμα στο ΠΓΝΠ του Ρίου που ορίστηκε νοσοκομείο αναφοράς για τον Covid -19 για την 6η ΥΠΕ. Καταβάλλαμε μια συντονισμένη και τιτάνια προσπάθεια που έγινε ευθύς εξ αρχής μαζί με τους επιστήμονες και τους νοσηλευτές του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα. Πραγματοποιήσαμε πολλές και αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Υγειονομική Περιφέρεια, ζήσαμε στιγμές αγωνίας και το τελικό αποτέλεσμα έχει αναμφίβολα θετικό πρόσημο. Δεν έχω παρά να εξάρω το υψηλό επιστημονικό επίπεδο των ιατρών αλλά και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν οι νοσηλευτές και οι λοιποί παράγοντες των νοσοκομείων μας».