Τοπικά

Β. Γκοτσόπουλος: Η επιστροφή στην κανονικότητα και ο φόβος επιβολής νέου Μνημονίου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μία σημαντική παρέμβαση με αφορμή την επιστροφή στην κανονικότητα έκανε ο αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Βασίλης Γκοτσόπουλος καταθέτοντας τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο επιβολής νέου Μνημονίου στη χώρα μας ως αναπόφευκτη εξέλιξη του κορωνοϊού.

Στο άρθρο- παρέμβασή του αναφέρει πως:

“Καλωσορίζουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί να ξανά γυρίσουμε πίσω στην καραντίνα.

Τις ημέρες αυτές παρακολούθησα με ιδιαίτερη προσοχή τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών στη Βουλή με θέμα τον κορωνο’ι’ό που έγινε την Πέμπτη 30 Απριλίου.

Εκείνο που αποκόμισα ως εντύπωση είναι πως προφανώς αναπόφευκτη εξέλιξη από την εμφάνιση του ιού θα είναι η επιβολή νέου Μνημόνιου.

Η αλήθεια είναι ότι επί εννέα και πλέον χρόνια τέσσερεις κυβερνήσεις μας έστυψαν οικονομικά και κατάφεραν να μαζέψουν λίγο το μαγαζί και έτσι οι Ευρωπαίοι “εταίροι” μας άφησαν να βγούμε από τα μνημόνια, όχι μόνο γιαυτό, αλλά και γιατί είχαν βαρεθεί να τρέχουν συνέχεια πίσω μας για ελέγχους, αξιολογήσεις κλπ.

Αλήθεια επίσης είναι ότι εδώ και 15 περίπου μήνες, από τις αρχές του 2019, είχαμε βρει έναν ρυθμό, έναν οικονομικό βηματισμό. Μην φανταστεί κανείς τίποτα τρελά πράγματα αλλά σε κάθε περίπτωση κάτι τσουλούσε, ενώ το κυριότερο ήταν ότι υπήρχε μια σχετική αισιοδοξία για το μέλλον. Υπήρχε μια ηρεμία και μια ρέγουλα στα οικονομικά.

Δυστυχώς όμως ο κορωνο’ι’ός πέρα από τις υγειονομικές επιπτώσεις αναπόφευκτα θα φέρει και οικονομικές. Πρώτον διότι από τα κρατικά ταμεία βγήκαν αρκετά χρήματα και θα συνεχίσουν να βγαίνουν προκειμένου να στηριχθούν έστω και υποτυπωδώς όσοι επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Δεύτερον διότι το κράτος δεν προσδοκά και ιδιαίτερα έσοδα τους επόμενους μήνες αφού η αγορά έχει και θα συνεχίσει να έχει μεγάλο πρόβλημα. Τρίτον διότι πολλές επιχειρήσεις θα κλείσουν και αρκετοί εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους και θα καταλήξουν στο ταμείο ανεργίας.

Για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης δεν διαφαίνεται κάποια άλλη εναλλακτική λύση πέραν της στήριξης από το εξωτερικό και κυρίως από την Ευρωπα’ι’κή Ένωση.

Για λόγους καθαρά ψυχολογικούς και κυρίως επικοινωνιακούς η εξέλιξη αυτή θα βαπτιστεί ως «στήριξη αλληλεγγύης» ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, αλλά θα είναι ξεκάθαρα άλλο ένα μνημόνιο με ότι αυτό συνεπάγεται. Εξάλλου οι διαθέσεις των Γερμανών αυτό δείχνουν όλο αυτό τον καιρό στις συζητήσεις που γίνονται για την αντιμετώπιση της κατάστασης αυτής. Η ορθή λύση θα ήταν η έκδοση Ευρωομόλογου, αλλά προσωπικά δεν το βλέπω.

Πραγματικά είναι κρίμα για εμάς τους Έλληνες μια τέτοια εξέλιξη, γιατί για μία δεκαετία δεινοπαθήσαμε, θυσιάσαμε πολλά και υποφέραμε ακόμα περισσότερα και δεν μας αξίζει αυτό. Με υπομονή και επιμονή καταφέραμε να ανακάμψουμε και να βρούμε τον δρόμο μας αλλά η εμφάνιση του ιού και τα απόνερά του μας ξαναρίχνουν πίσω, μεγάλη ατυχία…

Σε βάθος χρόνου, όντως μπορεί να παίξουν εκλογές, ίσως στα τέλη του καλοκαιριού ή τις αρχές του φθινοπώρου, αφού η ιστορία μας έχει διδάξει ότι κάθε κυβέρνηση προτιμά να έχει νωπή λαϊκή εντολή για να μπορέσει να καταφύγει σε μνημονιακή διαδικασία.

Μάλιστα οι εκλογές αυτές θα είναι σίγουρα  διπλές, αφού θα γίνουν με απλή αναλογική, είναι το εκλογικό σύστημα που ψήφισε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν θα βρεθεί άκρη για τον σχηματισμό κυβέρνησης και έτσι αναγκαστικά θα ξαναπάμε στις κάλπες, αυτή τη φορά με το εκλογικό σύστημα που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι εκλογές αυτές εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα ξαναφέρουν την Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτοδύναμους στην εξουσία.

Αυτονόητο είναι πως με όλη την δύναμη της ψυχής μου εύχομαι οι παραπάνω εκτιμήσεις μου να διαψευστούμε εκκωφαντικά.

Ίδωμεν ή αν προτιμάτε Οψόμεθα…………

#Μένουμε_Ασφαλείς

#Μένουμε_Ταπί_και_Ψύχραιμοι!!!!”.