Τοπικά

Γενική Συνέλευση της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας την Παρασκευή για την επαναλειτουργία των σχολείων

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 19:00 στο προαύλιο του συγκροτήματος του 6ου και 11ου ΓΕΛ στην Πάτρα εν όψει της επαναλειτουργίας των σχολείων.

Το Δ.Σ. της Α Ε.Λ.Μ.Ε. Αχαΐας με σεβασμό στα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, στους εκπαιδευτικούς και την ελληνική κοινωνία και θεωρώντας ότι το υπέρτατο αγαθό της αξίας της ανθρώπινης ζωής, όπως και το ότι η ζωντανή γνώση είναι αδιαπραγμάτευτα γενικότερα, απαιτεί:

  • Να πραγματοποιηθούν άμεσα μόνιμες προσλήψεις καθαριστριών και όχι ωρομίσθιων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή είσοδο ιδιωτικών συνεργείων. Για να υπάρξει ασφάλεια στην τήρηση των κανόνων και την οργάνωση και λειτουργία του συστήματος υγιεινής, θα πρέπει η καθαριότητα των χώρων να πραγματοποιείται καθ΄όλη την διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας και λειτουργίας της σχολικής μονάδας και όχι απλά κατά την έναρξη και το τέλος αυτής.
  • Επαναφέρουμε στην Κυβέρνηση όλα τα ζητήματα μεταφοράς και μετακίνησης των συναδέλφων, που είχαμε αναδείξει με αφορμή τα ατυχήματα των συναδέλφων μας στο δρόμο Πατρών – Πύργου.
  • Να παρθούν από την Κυβέρνηση, τους Δήμους και τις σχολικές επιτροπές όλα εκείνα τα υγειονομικά μέτρα (αντισηπτικά, μάσκες, γάντια) για την ασφαλή επιστροφή στα σχολεία. Σε καμία περίπτωση δε θα γίνουμε εμείς και οι μαθητές μας πειραματόζωα (ανοσία αγέλης), στο άνοιγμα των σχολείων με μηδαμινά ως αμφίβολα μαθησιακά αποτελέσματα. Να εφοδιαστούν τώρα τα σχολεία με το απαραίτητο υλικό. Είναι υποχρέωση της οργανωμένης πολιτείας και όχι ατομική ευθύνη εκπαιδευτικών και μαθητών.
  • Να επανεξεταστεί η χωροταξική οδηγία των 15 μαθητών στην αίθουσα με όρους καλύτερους π.χ. επιχειρήσεις, ναούς κλπ, λόγω της κίνησης στις σκάλες, τους διαδρόμους και στο προαύλιο. Όχι πάνω από 10 μαθητές στις κανονικές αίθουσες των σχολείων μας και αρκετά λιγότεροι στις μικρότερες αίθουσες και στα κοντέινερ.
  • Επικαιροποίηση και διεύρυνση των κατηγοριών των μακροχρόνια νοσούντων συναδέλφων. Προστασία της ανθρώπινης ζωής και επέκταση των αδειών ειδικού σκοπού.
  • Καλούμε τα μέλη μας να μην υλοποιήσουν την προφορική εντολή περί αναμετάδοσης του μαθήματος, με βάση και την ανακοίνωση της ΟΛΜΕ.
  • Σεβασμό από όλους στο διδακτικό μας ωράριο. Η τηλε-εκπαίδευση παραμένει προαιρετική και γινόταν, όπως γινόταν όσο τα σχολεία ήταν κλειστά.
  • Οι συνεδριάσεις των συλλόγων να γίνονται στις μεγάλες αίθουσες εκδηλώσεων και όπου δεν υπάρχουν στα προαύλια.
  • Για κάθε ζήτημα που θα πιθανόν θα ανακύψει στα σχολεία να ενημερώνετε κατευθείαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΛΜΕ.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΟΛΜΕ να προκηρύξει την επόμενη εβδομάδα Γεν. Συνελεύσεις σε ανοικτούς χώρους και Σύνοδο Προέδρων, ώστε συντεταγμένα, με συγκεκριμένους στόχους και οδικό χάρτη να πάμε στους χώρους εργασίας και παιδείας, που έχουμε δώσει τη μισή ζωή μας.