Τοπικά

“Μάχιμο” ξανά από 1η Ιουνίου το Αεροδρόμιο του Αράξου

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Μπορεί να μετρά μεγάλες απώλειες λόγω της καραντίνας από τον κορωνοϊό, ωστόσο είναι έτοιμο να ανοίξει και πάλι τα… φτερά του, συμβάλλοντας καταλυτικά στην «μάχη» για την ανάκτηση της χαμένης τουριστικής περιόδου.

Ο λόγος για του Αεροδρόμιο του Αράξου, το οποίο από 1η Ιουλίου μπαίνει και πάλι σε λειτουργία, καθώς ξεκινούν οι πτήσεις από και προς την Ελλάδα.

Ο Απρίλιος, Μάιος και Ιούνιος που για το Αεροδρόμιο του Αράξου είναι παραγωγικοί μήνες χάθηκαν, ωστόσο ακόμη υπάρχει ελπίδα, για την τουριστική περίοδο και στην περιοχή της Δυτικής Ελλάδος.

Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών για την έναρξη των πτήσεων στην Ελλάδα, ανάβοντας το «πράσινο» φως και ανοίγοντας τα σύνορα, είναι μία θετική εξέλιξη και για τους ανθρώπους του Αεροδρομίου του Αράξου, οι οποίοι βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να εξυπηρετήσουν με ασφάλεια το επιβατικό κοινό.

«Είναι σίγουρα ένα θετικό γεγονός τόσο για το αεροδρόμιο του Αράξου που πλέον μπαίνει σε πλήρη λειτουργία, όσο και τον τουρισμό της περιοχής από τον οποίο στηρίζονται δεκάδες επιχειρήσεις και ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι», ανέφερε ο Αερολιμενάρχης του Αράξου, Γιώργος Γκουβίτσας, ο οποίος σε έναν πρόχειρο απολογισμό των απωλειών τόνισε πως μόνο τον Απρίλιο είχε προγραμματιστεί η άφιξη περίπου 1.500 εκδρομέων από το Ισραήλ, ενώ αντίστοιχα, θα έρχονταν μέσω Αράξου 1.000 και πλέον τουριστικοί πράκτορες από Ρωσία, Ουκρανία, Λετονία, Σλοβενία. Μάλιστα, κατά την άφιξή τους είχε προγραμματιστεί και εκδήλωση για να βραβευθεί το Αεροδρόμιο.

«Όλο αυτό το διάστημα γίνονταν μόνο αεροδιακομιδές. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινούν και πάλι οι πτήσεις και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε τις μεγάλες απώλειες που προκάλεσε ο κορωνοϊός. Είναι πολύ σημαντικό, καθώς αυτό δεν αφορά μόνο το Αεροδρόμιο του Αράξου, αλλά και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις που εμπλέκονται με τον τουρισμό στην περιοχή μας και φυσικά, όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες», επεσήμανε ο κ. Γκουβίτσας.

Το πρώτο στάδιο της έναρξης των πτήσεων περιλαμβάνει χώρες από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το πως θα καταφτάνουν βέβαια οι τουρίστες στον αεροδρόμιο του Αράξου διασφαλίζοντας την μη διασπορά του ιού είναι ένα ζητούμενο, το οποίο αναμένεται να απαντηθεί με διευκρινιστικές εγκυκλίους.

Σε κάθε περίπτωση, τα αεροπλάνα για να ταξιδέψουν έχουν έξοδα τα οποία δεν βγαίνουν αν δεν υπάρχει πληρότητα στο 100%. Για αυτό και οι εταιρείες είχαν ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι αν υπήρχε περιορισμός θέσεων εξαιτίας του φόβου της διασποράς, δεν θα πέταγαν καθόλου.

Ήδη άλλωστε πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν βρεθεί στο χείλος του γκρεμού εξαιτίας της πανδημίας και άλλες ετοιμάζονται για να βαρέσουν διάλυση, άρα δεν υπήρχαν περιθώρια για μεγαλύτερες απώλειες κερδών.