Τοπικά

Οχι σε κατασταλτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της απειθαρχίας των Ρομά

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

“Λεπτές” χαρακτηρίζονται από πολλούς οι ισορροπίες όσον αφορά στο θέμα αντιμετώπισης της απειθαρχίας των Ρομά στα μέτρα ατομικής προστασίας, αλλά και μετακινήσεων.

Κι αυτό, γιατί την ίδια ώρα που οι περισσότεροι μιλούν για υγειονομική βόμβα και οι άνδρες του Α.Τ. Κάτω Αχαΐας έχουν αυξήσει τις περιπολίες διενεργώντας τους περισσότερους ενδεχομένως, ελέγχους από κάθε άλλη περιοχή της Αχαΐας, υπάρχουν και οι φωνές περί “στοχοποίησης” των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων ζητώντας να μην λαμβάνονται κατασταλτικά μέτρα.

Ήδη η Πανελλαδική Συνομοσπονδία Ελλήνων Ρομά “Ελλάν Πασσέ” έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, ενώ και ο Αντώνης Μπατζαλής αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας από την Κάτω Αχαΐα επανέλαβε πως :  “χαιρετίζουμε τα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό μετάδοσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όμως αυτά τα μέτρα δεν πρέπει να είναι κατασταλτικά και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να καταπατούνται κατά την εφαρμογή τους τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως έγινε σε παρόμοιες περιπτώσεις σε άλλες χώρες… Μετά το περιστατικό που προέκυψε στη Λάρισα, ο πρόεδρος της “Ελλάν Πασσέ” κ. Πάντζος βρίσκεται  επί τόπου για να συμβάλει και από τη δική του πλευρά στην αντιμετώπιση του ζητήματος. Ο νομικός σύμβουλος της “Ελλάν Πασσέ” είναι σε επικοινωνία με την ΕΕΔΑ (Εθνικη επιτροπή δικαιωμάτων του ανθρώπου) ώστε να τηρηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η “Ελλάν Πασσέ” εγκαίρως είχε προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για την ενημέρωση των Ρομά και για την προστασία τους από τον κορωνοϊό”.