Τοπικά

Ιατρικός Σύλλογος Πατρών: 2.000 ασπίδες προσώπου στα Νοσοκομεία

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Με στόχο την θωράκιση του υγειονοµικού προσωπικού που υπηρετεί στα νοσηλευτικά ιδρύµατα από την πανδηµία του κορωνοϊού ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών προέβη σε αγορά 2.000 ασπίδων προστασίας προσώπου και παράλληλα εξασφάλισε 2.700 απλές χειρουργικές µάσκες από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο µετά από δωρεά του Υπουργείου Υγείας.

Χθες, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννα Μαστοράκου και ο γενικός γραµµατέας του ∆.Σ. Γιώργος Πατριαρχέας διένειµαν το εν λόγω υγειονοµικό υλικό στα τρία Νοσοκοµεία της πόλης µας, στο Πανεπιστηµιακό Νοσοκοµείο της Πάτρας όπου τους υποδέχθηκε ο καθηγητής Λοιµωξιολογίας Χαράλαµπος Γώγος, στο Γενικό Νοσοκοµείο «Ο Άγιος Ανδρέας» όπου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν µε τον διοικητή Ηλία Θεοδωρόπουλο και τον υποδιοικητή Παναγιώτη ∆ηµόπουλο, και στο Καραµανδάνειο, όπου τους υποδέχθηκαν τα µέλη της Επιτροπής
Λοιµώξεων του Νοσοκοµείου ανάµεσά τους και το µέλος του ∆.Σ. του ΙΣΠ Κατερίνα Γατοπούλου.
Σήµερα θα ακολουθήσει η διανοµή του υλικού στους ελευθεροεπαγγελµατίες ιατρούς και στις∆ηµόσιες∆οµές της Πρωτοβάθµιας Φροντίδας Υγείας.

Σε ανακοίνωσή του, ο Ιατρικός Σύλλογος Πατρών ευχαριστεί και συγχαίρει το ιατρικό και λοιπό υγειονοµικό προσωπικό που δίνει καθηµερινό αγώνα στην περίθαλψη και διαχείριση περιστατικών κορωνοϊού, εγκαινιάζοντας υπηρεσίες τηλεϊατρικής καιτηλεφωνικής εξυπηρέτησης σ’ ένα δύσκολο εγχείρηµα κάλυψης των χρόνιων νοσηµάτων την κρίσιµη αυτή περίοδο. «Αυτές τις άγιες µέρες του Πάσχα εξακολουθούµε και µένουµε σπίτι ώστε να κεφαλαιοποιήσουµε ό,τι έχουµε κερδίσει όλοι µαζί στο πλαίσιο της εθνικής συλλογικής προσπάθειας», καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος.