Τοπικά

Στοίχημα η επάρκεια νερού- Ξεκίνησε η καμπάνια του Δήμου και της ΔΕΥΑ

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Στοίχημα για τη δημοτική Αρχή Δυτικής Αχαΐας και τη ΔΕΥΑ Δυμαίων αποτελεί η επάρκεια του νερού, η οποία ωστόσο, πρέπει να γίνει υπόθεση όλων!

Στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών ξεκίνησε ήδη η καμπάνια με την ανάρτηση αφισών, μηνυμάτων, μετά και την ανοικτή επιστολή που είχε αποστείλει σε όλους τους δημότες ο Δήμαρχος, Σπύρος Μυλωνάς.
Βασικό σύνθημα της ενημερωτικής καμπάνιας είναι “Το νερό είναι υπόθεση όλων- Κάθε σταγόνα μετράει!”.  Γι’ αυτό καλούνται οι πολίτες να κάνουν οικονομία, να διακανονίσουν τις οφειλές τους, να  διακόψουν κάθε παράνομη σύνδεση και να μην ποτίζουν από το δίκτυο ύδρευσης.
Η ΑΦΙΣΑ
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ
Την ίδια ώρα ξεκίνησαν από συνεργεία της ΔΕΥΑΔ οι έλεγχοι για παράνομες παροχές.
Την Τετάρτη και την Πέμπτη, κόπηκαν 10 συνολικά παροχές, ενώ οι αυτοψίες είναι σε πλήρη εξέλιξη ανά τον δήμο, ωστόσο λόγω της κρίσης χρηματικά πρόστιμα δεν επιβλήθηκαν, κάτι που όμως θα γίνει κανονικά τις επόμενες ημέρες, όπως προειδοποιούν οι υπεύθυνοι.
Παρότι οι περισσότεροι χρήστες δείχνουν αδιαμαρτύρητα να αποδέχονται το σωστό και νόμιμο, δεν έλειψαν και οι πιέσεις προς τη δημοτική αρχή, με κάθε τρόπο, για να γλιτώσουν τις ποινές, αλλά και για να διατηρήσουν τις παροχές του ποτίσματος, παρότι επρόκειτο για πόσιμο νερό.
Το εγχείρημα, υπό τις ριζωμένες νοοτροπίες ετών, θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολο για τη δημοτική αρχή, που προτάσσει το συνολικό πακέτιο των μέτρων ορθής διαχείρισης της ύδρευσης και της οικονομικής εξυγίανσης της ΔΕΥΑΔ, που σε πρώτη φάση θα πρέπει να «νικήσει» 150 περίπου διαπιστωμένους παράνομους, οι πιο πολλοί σε σπίτια μεν αλλά ποτίζοντας κτήματα.
Από τις επόμενες ημέρες πέραν των διακοπών, στους χρήστες θα επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ και σε περίπτωση αντίστασης προς υπαλλήλους της ΔΕΥΑΔ αυτοί θα συλλαμβάνονται και θα οδηγούνται στο αυτόφωρο.