Τοπικά

Π. Κουνάβης : Κλιμάκια ΕΟΔΥ να έρθουν στη Δυτ. Αχαΐα να δουν αν χρειάζονται επιπλέον μέτρα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ανησυχία επικρατεί σε περιοχές με πληθυσμούς Ρομά, που εξαιτίας των συνθηκών διαβίωσης τους, εκφράζονται φόβοι εξάπλωσης του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας να ζητά λήψη αυστηρότερων μέτρων από την πολιτεία, στον οικισμό τσιγγάνων της Κάτω Αχαΐας και στους καταυλισμούς Ρομά των Σαγείκων και Πείρου.

«Ζητάμε να έρθουν επί τόπου κλιμάκια του ΕΟΔΥ για να δουν εάν χρειάζονται επιπλέον μέτρα» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Δυτικής Αχαΐας, Παναγιώτης Κουνάβης και συμπλήρωσε ότι «θα πρέπει να δοθεί βάρος από την πολιτεία στην περιοχή μας για να ενημερωθεί ο κόσμος και να ληφθούν μέτρα, και ο ίδιος ο ΕΟΔΥ, ιδίοις όμμασι, να έρθει σε αυτές τις περιοχές και να δει τι επιπλέον μέτρα χρειάζονται».

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε ενημέρωση των Ρομά της περιοχής, όπου κλιμάκιο του Δήμου και γιατροί από το Κέντρο Υγείας της Κάτω Αχαΐας προχώρησαν σε ενημέρωση στους καταυλισμούς για τον κορονοϊό και τα μέτρα πρόληψης, διότι οι οικογένειες, που διαμένουν εκεί, στην πλειοψηφία τους είναι πολυάριθμες. «Σε συνθήκες τέτοιες αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να λειτουργήσουν, όπως μια ολιγομελής οικογένεια, και με συνθήκες καλύτερες από αυτές, που έχουν αυτοί οι άνθρωποι».

Ένα ακόμα θέμα, που απασχολεί τη δημοτική αρχή είναι και οι εργάτες γης, που εργάζονται σε καλλιέργειες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας, με τον κ. Κουνάβη να επισημαίνει ότι έχει μοιραστεί ενημερωτικό έντυπο στις γλώσσες τους. «Να κάνω έκκληση και προς τους εργοδότες αυτών των ανθρώπων, ότι θα πρέπει και οι ίδιοι να μεριμνήσουν να ενημερωθεί ο κόσμος και να τηρούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες».

Από σήμερα ξεκινά και η διανομή υλικού σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες, που έχει να κάνει με προϊόντα ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, όπως χλωρίνες, σαπούνια, κ.α., ενώ έχει γίνει έκκληση και σε βιομηχανίες της περιοχής, «να ενισχύσουν με όποιο τρόπο μπορούν αυτή την προσπάθεια και ήδη υπάρχουν κάποιες, που έχουν ανταποκριθεί σε αυτό. Μάλιστα σήμερα θα μοιραστούν και γιαούρτια σε ανθρώπους, που είναι ευπαθείς, αλλά δεν θέλουμε να σταματήσουμε μόνο σε αυτά» υπογράμμισε.

Παράλληλα στήθηκε και ένα κοντέινερ στο Κ. Υ. ,όπου πρόκειται για μια εξοπλισμένη αίθουσα, που γίνονται εξετάσεις ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ύποπτα συμπτώματα, που παρομοιάζουν με αυτά του κορονοϊού. «Το Κ.Υ. της Κάτω Αχαΐας θα πρέπει να μείνει όρθιο, διότι είναι η μοναδική δομή υγείας, που έχουμε στην περιοχή και θα πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών και να μην αποδυναμωθεί το Κ.Υ., που έχει νευραλγικό ρόλο. Πρέπει κατά την άποψη μας να λειτουργήσει και ως κέντρο αναφοράς του κορονοϊού, διότι έχει να κάνει με όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες, που περιγράψαμε» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, η δημοτική αρχή της περιοχής ζητά άμεσα οικονομική ενίσχυση για προμήθειες απορριμματοφόρων και σαρώθρων, «προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον ενέργειες στην καθαριότητα. Ζητάμε ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος, που δεν μπορεί να συνδράμει σε τόσο μεγάλη περιοχή και να επιτελέσει τον ρόλο του» για την επιβολή των περιοριστικών μέτρων, αλλά και την αποφυγή μεγάλου αριθμού πολιτών έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα, όπως συνέβη προ ημερών.

Μέτρα όμως θα ληφθούν και για τους επιχειρηματίες της Δυτικής Αχαΐας, αλλά και για τους δημότες, με τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Δυτικής Αχαΐας να δηλώνει μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107.7» ότι «θα πάμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο για να δούμε ποια τέλη έχουν να κάνουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες , που πλήττονται αυτή την στιγμή. Δεν μπορούν όσοι έχουν κλείσει, να αποδώσουν τα τέλη , που είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν κάθε χρόνο. Με τη ΔΕΥΑ έχει ξεκινήσει μια καμπάνια με τους λογαριασμούς. Πρώτον καλούμε τους δημότες, που έχουν την δυνατότητα να εξοφλήσουν τον λογαριασμό τους, όσοι δεν έχουν να τον ρυθμίσουν και απλώνουμε ένα δίχτυ προστασίας σε ευπαθείς ομάδες (πχ ΑμεΑ), όπου θα κοιτάξουμε την απαλλαγή τους από αυτά τα τέλη. Αν το πλαίσιο αυτό δεν ενισχυθεί από την πολιτεία, δεν θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε» ξεκαθάρισε ο κ. Κουνάβη