Ελλάδα Τοπικά

Κορωνοϊός: 102 τα θύματα στην Ελλάδα- 22 νέα κρούσματα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε το τελευταίο 24ωρο τη ζωή του από κορωνοϊό αυξάνοντας τον αριθμό των θυμάτων στην Ελλάδα στους 102.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, κατεγράφησαν 22 νέα κρούσματα με τον συνολικό αριθμό να φθάνει τις 2.192. 72 άτομα παραμένουν διασωληνωμένα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων με μέσο όρο ηλικίας τα 68 έτη, ενώ 29 έχουν πάρει εξιτήριο από τις Μονάδες.

Συνολικά έχουν διενεργηθεί 50.771 εργαστηριακοί έλεγχοι.
Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε και στην πορεία του νέου ιού, αναφέροντας πως μελέτες δείχνουν πως θα υπάρξουν νέα επιδημικά κύματα τους επόμενους χειμώνες, ενώ το εμβόλιο δεν πρόκειται να υπάρξει πριν από έναν χρόνο. Όπως είπε, “πάνω από 70 εμβόλια βρίσκονται σε φάση ανάπτυξης, ενώ μόνο ένα από αυτά βρίσκεται στη φάση 2 δηλαδή, δίνεται σε μεγαλύτερο αριθμό εθελοντών. Είμαστε μακριά από τη μαζική παραγωγή του εμβολίου”, τόνισε και επεσήμανε πως δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την μετάβαση στα νέα δεδομένα.
Από την πλευρά του, ο υφυπουργός, Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς επεσήμανε πως “ο κορωνοϊός δεν γνωρίζει γιορτές και Πάσχα”, ενώ όπως είπε και το Πάσχα θα ισχύσουν στις μετακινήσεις τα μέτρα που ισχύουν και τις υπόλοιπες ημέρες. “Δεν πάμε στα σπίτια συγγενών και φίλων. Δεν προβλέπεται άλλωστε, από το έντυπο μετακινήσεων. Θα πάμε όμως στους φούρνους και στα ζαχαρ0πλαστεία της γειτονιάς μας”, τόνισε και απηύθυνε κάλεσμα να μην θέσουμε τη ζωή μας σε κίνδυνο.
Όσον αφορά στα μέτρα και την σταδιακή άρση, τόνισε πως δεν είμαστε ακόμη σε θέση να ξέρουμε πότε θα επιτευχθεί η σταδιακή άρση των μέτρων. “Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 27 Απριλίου. Συγκεντρώνουμε τα δεδομένα και τα στοιχεία καθημερινά και προετοιμαζόμαστε για το σχέδιο της επόμενης ημέρας”, είπε.