Τοπικά

π. Απόστολος – Έτσι θα γίνει η λειτουργία της Μ. Εβδομάδας στην ενορία μας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Σχετικά με τη λειτουργία της ενορίας την Μεγάλη Εβδομάδα ενημέρωσε ο Πάτερ Απόστολος Δημητρόπουλος. Να τονίσουμε εδώ ότι προτείναμε ως westcity με δικά μας έξοδα να γίνουν σε ζωντανή μετάδοση οι λειτουργίες της Μ. Εβδομάδας από τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού στην Κ. Αχαΐα, κάτι που απορρίφθηκε καθώς η μετάδοση για γίνει μόνο από τον “Λύχνο”. 

Αναλυτικά αναφέρει ο π. Απόστολος : 

  1. Οι Ιερές ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος θα τελεσθούν στην Ενορία μας συμφώνως προς το Τυπικό της Εκκλησίας μας αλλά κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς εξωτερικά Μεγάφωνα. Δεν θα υπάρχει μετάδοσις των Ακολουθιών από οποιοδήποτε μέσο, αφού οι πιστοί δύνανται να τις παρακολουθήσουν (και όχι βεβαίως να συμμετάσχουν σε αυτές) από τον “ΛΥΧΝΟ”.
  2. Καθημερινώς θα κτυπούν οι Καμπάνες του Ιερού Ναού μας. Το πρωί στις 8 και το απόγευμα στις 7.
  3. Δεν θα γίνει περιφορά του Επιταφίου.
  4. Η Τελετή της Αναστάσεως θα γίνει τα μεσάνυχτα (στις 12 ακριβώς) του Μεγάλου Σαββάτου κεκλεισμένων των θυρών.
  5. Το Άγιον Φως δεν θα δοθεί στους πιστούς από τον Ιερέα.

Συνιστούμε το βράδυ του Μ. Σαββάτου στις 12 οι πιστοί να ανάψουν τα κεριά Αναστάσεως από το Κανδήλι του Εικονοστασίου τους και να ψάλλουν όλοι μαζί το ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ. Να παρακολουθήσουν την Αναστάσιμη Θ. Λειτουργία από την Τηλεόραση και κατόπιν να παρακαθίσουν στο Πασχαλινό Τραπέζι.

Εμείς αδελφοί μου με τις αμαρτίες μας και κυρίως με την αμετανοησία μας, διώξαμε τον Θεό από την ζωή μας. Εμείς και μόνον εμείς μπορούμε να τον ξαναφέρουμε κοντά μας με την οντολογική Μετάνοιά μας.

Πασχαλινό Κερί θα διατίθεται έξωθεν του Ι. Ναού μας : την Μεγάλη Πέμπτη, Μεγάλη Παρασκευή και Μ. Σάββατο το πρωί και το απόγευμα. Φυσικά τηρουμένων των μέτρων προφύλαξης.

π. Απόστολος Δημητρόπουλος