Ελλάδα

Τρεις νεκροί σήμερα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα- 495 τα κρούσματα

Γράφτηκε από westcity team
 
 
 
 

Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς μέσα στο τελευταίο 24ωρο τρεις ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο, δύο στην Αττική και ένας στην Κοζάνη. Και οι τρεις άνδρες είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με τον Καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα το 45% των νέων κρουσμάτων και το 50% των θανάτων καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Το σύνολο των κρουσμάτων στην Ελλάδα είναι πλέον 495, καθώς σήμερα ανακοινώθηκαν 31 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με 84 να είναι απροσδιόριστης πηγής μετάδοσης, ενώ έχουν διενεργηθεί μέχρι σήμερα περισσότεροι από 7.200 έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα 20 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 72 έτη, ενώ 19 πήραν εξιτήριο.

“Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Κάποιοι συμπολιτες μας δυστυχώς δεν το τηρούν και πιστεύουν ότι είναι μέρες διακοπών και πάνε εκδρομή στο χωριό και στο εξοχικό. Δείχνουν αντικοινωνική συμπεριφορά αγνοώντας τις συστάσεις. Η Ελληνική Πολιτεία γνωρίζει ποια οχήματα περνούν τα διόδια. Από εμάς εξαρτάται αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει νέα μέτρα. Από αύριο Σάββατο στις 6 το πρωί στα νησιά θα πηγαίνουν μόνο οι μόνιμοι κάτοικοι. Επίσης απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής σε όλη την επικράτεια. Επιπλέον αύριο εκτάκτως δεν θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές, ενώ από τη Δευτέρα θα μειωθούν κατά 50% οι πάγκοι των παραγωγών. Επίσης έχουν απαγορευτεί τα επισκεπτήρια στις φυλακές”, τόνισε από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.