Τοπικά

Σαγέικα: Τραπέζι 20 ατόμων σε ψησταριά – Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την ώρα που η συντριπτική πλειονότητα των δημοτών της Δυτικής Αχαΐας τηρούν με “ευλάβεια” τα μέτρα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ περιορίζοντας στο ελάχιστο τις μετακινήσεις του και μόνο για περιπτώσεις ανάγκης υπάρχουν κι εκείνοι που βάζουν “βόμβα” στα θεμέλια της συλλογικής κι ατομικής ευθύνης προχωρώντας σε αψυχολόγητες ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρη την κοινότητα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση που δυστυχώς κατεγράφη στα Σαγέικα την περασμένη Παρασκευή. Περίπου 20 άτομα μαζεύτηκαν κι έκαναν τσιμπούσι σαν να μην συμβαίνει τίποτε…

Έτρωγαν και έπιναν σε ψησταριά της περιοχής αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα και προ πάντων αγνοώντας όλους τους συνδημότες τους που βρίσκονται καθηλωμένοι συτα σπίτια τους, όπως προστάζει το κοινό καλό και συμφέρον.

Επενέβη ωστόσο, η Αστυνομία, καθώς άνδρες του τμήματος Ασφαλείας Δυτικής Αχαΐας συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, ενώ του επιβλήθηκε και το προβλεπόμενο από τον Νόμο, πρόστιμο.

Ωστόσο, το θέμα δεν είναι να επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά να γίνει αντιληπτή απ’ όλους η σοβαρότητα της κατάστασης, σε μια περιοχή μάλιστα, που δοκιμάζεται αυτή τη δύσκολη περίοδο και από την άγνοια και την αδυναμία συμμόρφωσης στα μέτρα από τους Ρομά που πάνε κι έρχονται από και προς τον καταυλισμό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί σε κάθε περίπτωση ύψιστη πράξη ανευθυνότητας και ενέχει πολλούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία.